REUTERS/Alkis Konstantinidis
REAKCIJA IZ SUPARNIČKOG TABORA

PILE LI GRCI NAOPAKO UOČI UTAKMICE ISTINE? 'Hrvatska je bolja momčad i ima bolje igrače. Grčka više nije onako jaka, uspjeh je što smo u doigravanju'

Piše: Dean BauerObjavljeno: 18. listopad 2017. 18:30

Ostvarilo se baš ono jedino što Davor Šuker nije želio. Grčku za suparnika. Usput, budi ispisano, varate se ako mislite da te retke nisu pročitali u Ateni. Čitaju sve, pa tako i te Šukerove riječi. Nisu im baš najbolje “sjele”, ali ih nisu ni komentirali. Barem ne još jer ne treba sumnjati kako će puno riječi uoči utakmica Vatrenih s Grcima biti upravo i o pitanju sigurnosti i navijača. Makar, posvetimo se mi nogometu.

- Zadovoljni smo i doigravanjem, ali čak i ždrijebom - bila je prva reakcija njemačkog stručnjaka na grčkoj klupi Michaela Skibbea.

- Hrvatska je dobra, a za nas i vrlo teška momčad zbog toga što je naglašeno ofenzivna i njeguju takav stil nogometa. Međutim, ne zaboravimo da smo mi (Grčka) dobri u obrani. Jako je dobro i vrlo, vrlo važno za nas što se druga utakmica igra kod nas, u Ateni.

Nije Skibbe baš bježao odveć ni od otkrivanja taktike za Hrvatsku u Zagrebu.

- Naravno, obrana! Čvrsta, jaka, ali i taktički pametno. U Zagrebu ćemo sigurni igrati izrazito čvrstu obranu, a onda u uzvratu ćemo vidjeti.

Toliko od Skibbea. Da je baš nešto osobito otkrio, nije, jer i ono o obrambenoj igri nije baš novost. Grci su, uostalom, i u najboljem izdanju, kada su bili prvaci Europe prije 13 godina, do te krune došli upravo obranom.

Prve pak reakcije grčkih medija prenio nam je naš atenski izvor, kolega Jorgos Mazijas.

Soccer Football - 2018 World Cup Qualifications - Europe - Cyprus vs Greece - GSP Stadium, Nicosia, Cyprus - October 7, 2017   Greece coach Michael Skibbe celebrates after the match   REUTERS/Yiannis Kourtoglou
REUTERS/Yiannis Kourtoglou

- Prva reakcija bi se dala svesti sažeto u - “Hrvatska je bolja”.

U redu Jorgos, jesmo si dobri, ali to ne znači da se moramo “muljati”. Za ovo znamo da je upravo to, “pila naopako”.

- Ne, ne Hrvatska je stvarno bolja momčad i ima bolje igrače. Grčka više nije onako jaka kakva je bila ranije. Makar, solidno je ostvarenje za Grčku što je došla do doigravanja, a još bolje što je uzvratna utakmica u Ateni. Jasno da kada dođete na samo utakmicu ili dvije do Svjetskog prvenstva, nitko ne pomišlja da je to kraj. Ukoliko Grčka uspije remizirati u Zagrebu, odigrati 0:0 ili još bolje 1:1, tada mislim da bi bili u boljoj situaciji.

Navijači?

- Za to je još malo prerano. Ždrijeb je tek završen, ali vjerujem da će naših navijača u Zagrebu biti.

Linker
19. travanj 2024 02:10