Screenshot / Screenshot
VELIKA NEIZVJESNOST

POČELA JE PANIKA: TURNIR S VATRENIMA JE PRED OTKAZIVANJEM, A SITUACIJA JE SLIČNA KAO U HRVATSKOJ Čeka se velika odluka, plana B - nema!

PANIKA U KATARU Iz dana u dan održavanje turnira sve neizvjesnije, a plana B zasad nema
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 10. ožujak 2020. 16:26

U Kataru je panika sve veća, a turnir opasno doveden u pitanje. Nastavi li se ovim trendom, neće se igrati. Dragan Tadić, trener Al Mesaimeera, drugoligaša iz Dohe, kazao nam je:

- U ponedjeljak su zatvorene sve škole, vrtići i fakulteti. Otkazana su sva javna okupljanja, sajmovi, kongresi… mjere su sve rigoroznije. Ni sam nisam siguran jesu li to samo odluke zbog prevencije ili što je u pitanju. Prema službenim podacima 12 je zaraženih od koronavirusa, to je trenutačno kao u Hrvatskoj - javio nam se Tadić nakon treninga jer nogomet zasad ne stoji.

- Upravo se vode razgovori da se obustavi i nogometna liga. Postoji pritisak na nogometni savez da donese takvu odluku. Ovaj tjedan, doduše, nemamo prvenstvene utakmice nego Kup. O turniru nitko ništa ne kaže. Uložili su golem novac i to je problem. Sigurno im neće odgovarati da se igra bez Cristiana Ronalda i drugih zvijezda. Vlada neizvjesnost.

Tadić još dodaje:

- Ovog časa obustavljen je zračni promet sa 14 država. Mahom azijskih.

Ljudi koji su bili u Italiji u zadnje dva tjedna pri dolasku u tu državu moraju u 14-dnevnu karantenu. Vjerojatno bi po tom pitanju bili čvrsta stava kad se jedan ne bi zvao Cristiano Ronaldo. Zvijezda Juventusa prva je atrakcija turnira Qatar Airways, među glavnim razlozima što su skupo prodali televizijska prava, a i gledatelji ga žele vidjeti.

Čeka se odluka hoće li napraviti iznimku i nogometnim reprezentativcima dopustiti ulazak u Katar bez izolacije. Što ako naprave “lex Ronaldo” i zeleno svjetlo daju samo njemu? Ovog časa realnije je da otkažu turnir.

Prijetnja je i da se dodatno proširi broj država iz kojih se ne smije u Katar. Neki na tom popisu imaju i Švicarsku. Možda je oni upravo zbog ovog turnira nisu stavili. Ona je prvi suparnik Hrvatske i bez definitivno nje nema Qatar Airwaysa.

- Iskreno se nadam da turnir neće biti otkazan. Sad se ponašamo kao da će sve biti u redu. Tako sam napravio i popis. Stavio sam veći broj igrača na pretpozive da budemo spremni, ako ostanemo bez “Talijana”. Nemamo puno vremena za pripreme ekipe i uistinu bi mi bilo žao da ne igramo u Dohi - rekao je izbornik Zlatko Dalić.

Naši u Serie A na popisu su Brozović, Rebić, Pašalić i Badelj. Dva tjedna su dugi period kad se vijesti mijenjaju iz sata u sat. Tko zna što će biti dotad.

- U Emiratima i Saudijskoj Arabiji ovaj se vikend igralo bez gledatelja. Možda je i to opcija - dodao je izbornik.

Nikakva odluka nije donijeta. Plan B ovog časa ne postoji. HNS se priprema za Dohu. Opet, u pitanju su još i Švicarska, Belgija i Portugal. U najgoroj varijanti možda se odigra s njima u Europi. Možda.

Linker
03. svibanj 2024 11:58