SN
BEZ IMALO KALKULACIJA

POGLEDAJTE SASTAV KOJI ZLATKO DALIĆ PRIPREMA ZA VELIKO OTVARANJE Dva 'sigurna' ispadaju iz prvih 11, Hrvatska napada Nigeriju sa čak četiri napadača!?

Zlatko Dalić našao je, čini se dobitnu kombinaciju za otvaranje Svjetskog prvenstva u Rusiji. Protiv Nigerije će u subotu najvjerojatnije istrčati čak četiri napadača, a spremaju se i dvije važne promjene u u obrani i veznom redu.
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 14. lipanj 2018. 13:18

Zlatko Dalić na zadnjem je treningu u srijedu postavio “suparnika” u raspored 5-3-2, hrvatski izbornik računa da će tako igrati Nigerija i priprema momčad za prvog suparnika na Svjetskom prvenstvu ove subote (21.00). Vatreni se nisu često susretali s ekipom koja gaji takav stil, a Nigerija je tako igrala sa Češkom, u završnoj prijateljskoj provjeri.

Andrej Kramarić se nametnuo, i premda to Dalić nije potvrdio, trebao bi biti starter protiv Nigerije i to na poziciji polušpice!

To znači da iz startne postave vjerojatno izlazi Milan Badelj, jer će Dalić na poziciju zadnjeg veznog, u tandemu s Ivanom Rakitićem, vratiti Luku Modrića. Ante Rebić ostaje unutra na lijevom krilu, dakako i Ivan Perišić na desnom, dok bi u špici bio Mandžukić.

VJEROJATNI SASTAV HRVATSKE ZA NIGERIJU: Subašić, Strinić, Lovren, Vida, Vrsaljko, Modrić, Rakitić, Rebić, Kramarić, Perišić, Mandžukić

Iznenađujuće? I ne baš, Kramarić, Mandžukić i Perišić zajedno su u špici donijeli ovoj ekipi i Daliću najvažniju pobjedu, u Kijevu, a izbornik sad dodatno kani ojačati ofenzivu s Rebićem što znači da na Nigeriju ide sa čak četiri napadača!

Izbornik je još jednom stavio naglasak na prekidima, dosta se treniralo kornere, kako iz njih zabiti gol, ali i što činiti da se ne primi. To su elementi u igri koji često rješavaju utakmice. Vatreni imaju dobre skakače, no te lopte prečesto lete kraj gola.

Linker
13. travanj 2024 13:58