SN

BEZ IMALO KALKULACIJA

POGLEDAJTE SASTAV KOJI ZLATKO DALIĆ PRIPREMA ZA VELIKO OTVARANJE Dva 'sigurna' ispadaju iz prvih 11, Hrvatska napada Nigeriju sa čak četiri napadača!?

AUTOR:
  • Dražen Antolić

 • OBJAVLJENO:
 • 14.06.2018. u 11:18

 • Zlatko Dalić našao je, čini se dobitnu kombinaciju za otvaranje Svjetskog prvenstva u Rusiji. Protiv Nigerije će u subotu najvjerojatnije istrčati čak četiri napadača, a spremaju se i dvije važne promjene u u obrani i veznom redu.

  Zlatko Dalić na zadnjem je treningu u srijedu postavio “suparnika” u raspored 5-3-2, hrvatski izbornik računa da će tako igrati Nigerija i priprema momčad za  prvog suparnika na Svjetskom prvenstvu ove subote (21.00). Vatreni se nisu često susretali s ekipom koja gaji takav stil, a Nigerija je tako igrala sa Češkom, u završnoj prijateljskoj provjeri.

  Andrej Kramarić se nametnuo, i premda to Dalić nije potvrdio, trebao bi biti starter protiv Nigerije i to na poziciji polušpice!

  To znači da iz startne postave vjerojatno izlazi Milan Badelj, jer će Dalić na poziciju zadnjeg veznog, u tandemu s Ivanom Rakitićem, vratiti Luku Modrića. Ante Rebić ostaje unutra na lijevom krilu, dakako i Ivan Perišić na desnom, dok bi u špici bio Mandžukić.

  VJEROJATNI SASTAV HRVATSKE ZA NIGERIJU: Subašić, Strinić, Lovren, Vida, Vrsaljko, Modrić, Rakitić, Rebić, Kramarić, Perišić, Mandžukić

  Iznenađujuće? I ne baš, Kramarić, Mandžukić i Perišić zajedno su u špici donijeli ovoj ekipi i Daliću najvažniju pobjedu, u Kijevu, a izbornik sad dodatno kani ojačati ofenzivu s Rebićem što znači da na Nigeriju ide sa čak četiri napadača!

   

  Izbornik je još jednom stavio naglasak na prekidima, dosta se treniralo kornere, kako iz njih zabiti gol, ali i što činiti da se ne primi. To su elementi u igri koji često rješavaju utakmice. Vatreni imaju dobre skakače, no te lopte prečesto lete kraj gola.

   

   

  Iz drugih medija