Woodland Rhapsody Resort
TEŠKO GA JE RIJEČIMA NAHVALITI

POGLEDAJTE ŠTO SE PREMA VATRENIMA NA SVJETSKOM PRVENSTVU Hrvatska rezervirala čudesnu oazu koju je htjela jedna od najslavnijih reprezentacija svijeta

DAMIR VRBANOVIĆ Izvršni direktor HNS-a nakon povratka iz Rusije hvali destinaciju koja će gotovo sigurno biti hrvatski kamp tijekom SP-a u Rusiji 2018.
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 08. prosinac 2017. 14:35

Još nakon zagrebačke pobjede protiv Grčke 4:1 Zorislav Srebrić kazao nam je:

- Pucamo na područje Sankt Peterburga.

Samo koji dan ranije HNS je kao svoj prvi izbor FIFA-i prijavio Woodland Rhapsody Resort, koji se nalazi u selu Iličevo u Lenjingradskoj oblasti, 60 kilometara daleko od Sankt Peterburga.

Razgrabljena Moskva

Izvršni direktor Damir Vrbanović i team-menadžerica Iva Olivari obišli su proteklih dana tri lokacije na sjevernom dijelu Rusije, no nisu dali konačan potpis, iako nam se čini da je Woodland 99 posto siguran. Zašto? Ako smo dobro shvatili, u pitanju je - lova! Rusi nisu jeftini, pa na scenu stupaju pregovaračke vještine, a vremena još nešto ima. FIFA daje fiksnu subvenciju za smještaj i prijevoz nacionalnih vrsta, pa onome tko vodi brigu o svojim financijama nije svejedno kakav će imati izdatak.

Hrvatska je prva na listi rezervacija za tu “šumsku rapsodiju” i nju nam nitko ne može uzeti. No HNS je pokazao sklonost i prema kampu u okolici Kalinjingrada po nazivom Falke Resort. Tu smo drugi po redu, na čekanju. Namjeru izbornika Zlatka Dalića i pomoćnika mu Ivice Olića da se bude u Moskvi nije bilo moguće realizirati jer kad je HNS nakon pobjede nad Ukrajinom krenuo u predbilježbe, sve što je valjalo u prijestolnici već je bilo razgrabljeno. Pogledali su i opciju u okolici Moskve, ali su odmah odustali.

Svaka država ima pravo na jednom se mjestu upisati kao broj jedan, na drugom kao dva, pa pod tri. Ljudi iz pojedinih Saveza nezadovoljno su vrtjeli glavom pregledavajući hotele. Da, za primjerice Egipćane ili Engleze to na mnogim mjestima nije ono što su očekivali i sukladno katalogu. Rusija nema - ili nema dovoljno - luksuznog smještaja s odgovarajućim terenom, a da nije u samoj Moskvi ili Sankt Peterburgu, u gradskoj vrevi.

U igri i Svetlogorsk

HNS je za Euro u Francuskoj otišao na put već u kolovozu, kad su Niko Kovač i delegacija pikirali Deauville. U zemlji koja je turistička meka. Na projekt Rusija Savez se bacio tek nakon završetka natjecanja u skupini, odnosno dva mjeseca kasnije u odnosu na Euro u Francuskoj. Točan razlog ostaje enigma. Jesu li mislili da su u Francuskoj mogli bolje proći da su pričekali? Ili su čekali da vide hoćemo li se plasirati?

Kako god bilo, Damir Vrbanović nam kaže da će sve odlično završiti. Hvali Woodland.

- Moramo se odlučiti do 16. prosinca. Mirni smo, sve je pod kontrolom. Igramo dvije utakmice na sjeveru Rusije, a kako je svaka reprezentacija samo na jednom mjestu mogla dobiti prioritet, rekao bih da smo imali dobar njuh bukiravši kampove na sjeveru. Woodland je izrazito atraktivna destinacija koju su Englezi gađali nekoliko mjeseci, ali su zbog različitih razloga odustali. Taj je kamp stvarno sjajan, to je oaza mira, u šumi, izvan svih mogućih vanjskih utjecaja, to je kompletno zatvoren resort, nudi potpunu sigurnost. Ima fantastičan, prekrasan bazen sa svim sadržajima koji su idealni za ekipu. Sami smo u hotelu, sve su sobe naše, nema drugih gostiju. Kontroliramo čitav centar, uključujući i bungalove.

Kamp kod Kalinjingrada nalazi se u gradiću Svetlogorsku. Hotel je manji, u samom centru, kraj mora, tu je manje mira, ali ne bi se trebalo letjeti na prvu utakmicu. Kad Vrbanovića pitate na cijenu, kaže:

- Jedino je važno da momčad ima najbolje moguće uvjete.

Woodland bi trebao biti hrvatski dom, ali Falke, koji bi mogao biti nešto jeftiniji, može poslužiti da se dobiju što bolji uvjeti u pregovorima. HNS uopće ne isključuje Falke iz konkurencije.

Linker
25. travanj 2024 01:55