Reuters / Dado Ruvic / REUTERS
S TIM BI SVE RIJEŠILI

POMAGAJTE KOSOVARI JEDNOM ĆEMO VAM VRATITI Dinamov as odgovara: 'Igramo za svoju zemlju, ako pritom pomognemo i Hrvatskoj, tim bolje!'

AMIR RRAHMANI ZA SN Član udarnog sastava Kosova
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 06. listopad 2017. 17:07

Pomagajte Kosovari, jednom ćemo vam vratiti! Naravno, šalimo se, ako Hrvatska nije dovoljno dobra da sama izbori nastup na SP-u, onda je “bezobrazno” ikoga prizivati upomoć. Međutim, bilo bi lijepo da Kosovo zaustavi Ukrajinu ili Island. Može i oboje.

Amir Rrahmani standardni je član kosovskog udarnog sastava, sigurno će i protiv Ukrajine igrati u prvih 11. Dakle, može li Kosovo nešto u te dvije utakmice, može li donijeti neki neočekivani dar Anti Čačiću i našim reprezentativcima?

Dat ćemo sve od sebe

- Mi ćemo igrati maksimalno, dati sve od sebe, jer igramo za svoju državu i svoju zastavu. Mlada smo zemlja, mlada reprezentacija i želimo u svakoj utakmici pokazati da se možemo nositi s ozbiljnim reprezentacijama. Imamo samo jedan bod, a vjerujemo da zaslužujemo više, želimo kvalifikacije završiti s više od tog jednog remija - kaže Rrahmani, koji uvjerava da Kosovo, iako je izgubilo sve izglede za neki bolji plasman, ulazi u ove dvije utakmice s golemim motivom.

Zagreb, 030917.
Stadion Maksimir.
Europska kvalifikacijska utakmica, nastavak prekinutog susreta reprezentacije Hrvatske i Kosova za Svjetsko prvenstvo 2018 u Rusiji.
Na fotografiji:  Ivan Perisic, Amir Rrahmani.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
Foto: Damir Krajac / CROPIX

- Vidite, nama je svaka utakmica važna, htjeli bismo si poboljšati rejting, već se sad pripremamo za iduće kvalifikacije, u koje ćemo ući s većim ambicijama.

Ali, i izbornik Bunjaku je na odlasku, dakle, ne postoji ni motiv dokazivanja izborniku za neka buduća vremena?

- Nakon utakmice s Finskom rekao nam je da odlazi na kraju kvalifikacija, ali, tim više, želimo i za njega napraviti nešto više, da se oprosti s još jednim ili dva dobra rezultata.

Da nije bilo Modrića...

Protiv koga će Kosovu biti teže, protiv Ukrajine ili Islanda?

- Obje su reprezentacije kvalitetne, Ukrajina ima bolje pojedince, Island je bolji kao momčad. Međutim, vjerujem da imamo šanse, s Ukrajinom smo već odigrali jednu odličnu utakmicu, uz malo sreće mogli smo napraviti više. Uostalom, i mi smo dobri kao momčad, pokazali smo protiv Hrvatske koliko nas je teško pobijediti. Mogli smo i u Maksimiru iznenaditi. No, Hrvatska je imala klasu Modrića, tko zna kako bi to završilo da njega nije bilo. Dakle, ako ponovimo predstavu iz Zagreba, uvjeren sam da ćemo u jednoj od ovim utakmica otrgnuti neki bod.

Zagreb, 200817. 
Maksimir.
Stadion Dinamo.
Nogometna utakmica prve HNL-e izmedju Dinama i Slaven Belupa.
Na fotografiji: Rrahmani.
Foto: Goran Mehkek / CROPIX
CROPIX

Je li itko iz Hrvatske ponudio neku dodatnu stimulaciju, nagradu za dobar rezultat?

- Ne, nije, niti je to potrebno. Ne manjka nam motiva, kažem, igramo za svoje Kosovo, naravno da bi za nas bio veliki uspjeh da ne izgubimo. A ako pritom pomognemo i Hrvatskoj, super, tim bolje.

Hrvatska iznad svih

Kako on vidi Hrvatsku?

- Već sam više puta rekao da je Hrvatska najbolja reprezentacija u skupini, s najviše odličnih igrača. A zašto ste se doveli u situaciju da morate ovako strepiti, to ne znam. Opet, vjerujem da će ta kvaliteta na kraju presuditi, da će Hrvatska kad je najpotrebnije biti i najbolja.

Hoće li ikome iz Hrvatske otkriti neke tajne Ukrajinaca?

- Ha, iskreno, ne poznajem puno igrača iz hrvatske reprezentacije, iz Dinama je tamo jedino Livaković. Mogao bih njega nazvati pa mu nešto reći, he-he.

Linker
20. travanj 2024 03:39