CROPIX
NOVI RASPORED VATRENIH

POMOĆNIK IZBORNIKA IVICA OLIĆ ZA SN OTKRIO DETALJE IZ KAMPA VATRENIH I NAJAVIO EKSPERIMENT Pokušat ćemo nešto drugo, nešto sasvim novo!

IVICA OLIĆ Pomoćnik izbornika Zlatka Dalića
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 21. ožujak 2018. 11:30

Ivica Olić prepoznao je hrvatsku priču s kruzera. Ako nisu nogometaši, Hrvati u avionu za Miami najčešće su pomorci.

- Znam da mnogo naših ljudi rade na turističkim brodovima, bio sam jednom na takvom putovanju, na odmoru, i gotovo svi, od kapetana nadalje bili su Hrvati - kazao nam je Olić kojeg smo sreli prije treninga na Barry Universityju.

- Okupili smo se u dobrom raspoloženju, igrači su se imali vremena odmoriti i nadam se, što bezbolnije, prilagoditi na vremensku razliku te visoku temperaturu. Uvjeti, definitivno, nisu kao kod nas jer jako je toplo. Zato smo u utorak odradili lagani trening, regeneracijskog tipa, imamo dovoljno vremena, u srijedu i četvrtak ćemo dodati gas. Trebat će nam svježine da se adaptiramo - pričao nam je Olić, pa dodao:

FOTO: Dražen Antolić/SN

Travnjak je dobar

- Bio sam ovdje i očekivao da neće biti idealni uvjeti. Vozili smo se četrdesetak minuta od hotela do terena. Sam travnjak izgleda zadovoljavajuće, to je važno, da imamo dobre uvjete za rad. Miami nam baš i nije u blizini, do njega imamo sat vremena vožnje, tako će dečki biti fokusirani samo na utakmice, neće ih vući - smije se Olić iako nema ništa protiv zajedničkih izleta.

- Zašto ne? Međutim, to bi bilo jednostavnije da smo bliže, da imamo manje za vožnju autobusom. No, pogledat ćemo malo i što nudi grad.

Što je prioritet u ovih desetak dana?

- Dobili smo što je izbornik tražio, dvije ekipe koje su sudionice Svjetskog prvenstva, igraju stil koji preferira Argentina, igrali su mnogo puta s njima u kvalifikacijama. To je šansa da vidimo taj stil, siguran sam da će i Peru i Meksiko igrati s najboljim igračima jer i njima je ovo šansa za provjeru, nemaju ni oni neko drugo vrijeme za uigravanje. Ovo je jedini termin. Gledat ćemo, i mi i oni, da te susrete odradimo u što boljem svjetlu. Činjenica je da nas ima dosta te ćemo dati šansu dečkima koji u klubovima igraju manje ili gotovo ništa, da se pokušaju nametnuti do Svjetskog prvenstva.

FOTO: Dražen Antolić/SN

Izbornik Dalić kazao je da razmišlja o mogućnosti da se igra s trojicom stopera. Kako gledate na to?

- Šef i ja smo o tome razgovarali, mislim da prvo treba vidjeti reakciju na treningu. Jedno je reći, a drugo napraviti na terenu, da to funkcionira. Novi sustav nije lako provesti, jednostavno ga je zamisliti. Ali imamo vremena, možda i više nego ikada, da u ova tri-četiri dana u Miamiju pokušamo nešto drugo, novo. Sad je ipak opuštenija atmosfera, nema presinga da te susrete moramo dobiti. Zbog toga bismo u jednoj od utakmica mogli probati taj raspored.

Možemo probati

Trenirat ćete ga?

- Mogli bismo probati pa da vidimo. Prava je prilika da igrači znaju kako reagirati u kojoj situaciji, za izbornika je to šansa da pripremi i alternativni sustav.

Perišić je dao gol, Mandžukić i N. Kalinić su i dalje u suši, čitali smo vašu izjavu da je možda bolje da čuvaju streljivo za Rusiju.

- No, sad je pravi čas da prorade, trebaju nam da uđu u formu. Kramarić je u izvrsnom izdanju. Rebić za svoj klub isto konstantno dobro igra i zabija. Perišić se probudio, polako se brusi forma za Svjetsko prvenstvo.

Kramarić je izostao samo u utorak.

- Mislim da to sa želucem neće biti veći problem, da će već u srijedu trenirati. (da)

Linker
24. travanj 2024 13:00