Screenshot
ZANIMLJIVA IZJAVA IZBORNIKA

PONOSNI LIVNJAK, VARAŽDINEC I HRVAT NAJAVIO SLJEDEĆI KORAK 'Sad idem u Livno! Kada sve ovo vidim, pitam se što to meni treba! Boriš se i ništa...'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 10. listopad 2017. 13:46

Zlatko Dalić izišao je sa stadiona u Kijevu ozarena lica, ispričao se što je vodio utakmicu u trenirci.

"Znam da to nije primjereno, da je izbornik mora biti u odijelu, ali ovo je bila radna utakmica, a netko je i morao voditi zagrijavanje", pričao je Dalić te u mix zoni dodao zanimljivu izjavu koju nije rekao u kamere HTV-a.

"Idem se dobro odmoriti prvo, sutra idem u Split, gledati moj Varaždin, pa u posjet roditeljima u Livno. Kada sve ovo vidim, pitam se što to meni treba. Umjesto da odem u Abu Dhabi u patikama i kratkoj majici, kupat se godinu dana, radim i uzimam lovu. A ovdje se borim i odmah ne valjaš, ali to je Hrvatska", otkrio je zasad još uvijek privremeni izbornik i objasnio:

"Moram reći da sam se iznenadio koliko se negativnih stvari napisalo za mene u tako kratkom vremenu. Nisam ja ničiji, nitko me nije instalirao zbog svojih privatnih interesa, ja sam ponosni Livnjak, ponosni Varaždinac i Hrvat koji je prihvatio posao u najtežoj situaciji. Nikome ništa nisam dužan, podmetnuo sam leđa jer Hrvatska je za mene svetinja. Nisam ni od Zdravka Mamića, ni od Šukera. Ničiji. Mogao sam s ovom utakmicom sve izgubiti. Hvala dragom Bogu, hvala mojoj obitelji, a ovo u Hrvatskoj zaista... Prije sedam godina napustio sam Hrvatsku i napravio svoju karijeru sam, bez menadžera, bez agencije. U svijetu, krenuo od nule, i došao do finala Lige prvaka u Aziji. Imam preko četrdeset utakmica u Ligi prvaka".

Zlatko Dalić
Dan Mullan/Getty Images / Getty Images

'Rukavice' je nakon susreta skinuo i legendarni Andrij Ševčenko...

"Hrvatska je općenito na višoj razini od nas, u smislu igre i fizičke pripreme, nismo mogli izdržati njihov ritam u drugom poluvremenu, a kad smo primili gol potpuno nam je palo samopouzdanje, pa smo se raspali. O svojoj budućnosti na klupi ne želim govoriti".

Linker
19. travanj 2024 11:06