REUTERS
CRNE VIJESTI

POTPUNI ŠOK ZA VATRENE I SLAVNI MADRIDSKI KLUB Šime Vrsaljko naprasno završio sezonu!?

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 20. ožujak 2017. 09:07

Zla kob se nastavila. Šime Vrsaljko ozlijedio je koljeno i neće moći igrati protiv Ukrajine, što je nova briga za izbornika Antu Čačića. Poslije ozljede Vedrana Ćorluke koji je istog časa otpao za reprezentaciju, to ne zvuči dobro.

Vrsaljko je već u drugoj minutu napustio travnjak Calderona na utakmici sa Sevillom. Prilikom doskoka osjetio je da mu se zaklimalo koljeno, da se nešto u njemu dogodilo, više se nije osjećao sigurnim i tražio je zamjenu. Liječnici Atletica odmah su obavili osnovna testiranja, nogu je mogao normalno ispružiti i saviti, a nije ni otekla, pa se u tom času javila nada da nije riječ o križnom ligamentu, na što se u prvi mah posumnjalo.

Dolazi li u Zagreb?

Budući da nisu mogli izreći dijagnozu, Vrsaljko se sa stadiona zaputio u bolnicu kako bi napravio magnetsku rezonancu, prema nalazu Španjolaca doista je riječ o ozljedi križnog ligamenta koljena lijeve noge, što znači da duže vrijeme neće igrati. Do kraja sezone neće ga biti, a još gora je pomisao da kod takvih ozljeda stanka često bude i šest mjeseci.

Križni ligamenti u mnogim prilikama pucaju kao posljedica preopterećenja sportaša, je li Vrsaljko žrtva drila Diega Simeonea? Koji nema na svakoga jednake efekte, zavisi o muskulaturi. Ili je riječ samo o nedostataku sreće? Definitivan odgovor nitko ne može dati.

Istina, budući da nisu obavljena još sva potrebna testiranja, zdravstvena ekipa HNS-a na čelu s profesorom Borisom Nemecom predložila mu je da se pojavi u Zagrebu ne bi li ga i oni pregledali. Pitanje je samo dužine stanke.

Vrsaljko je kod Diega Simeone stekao status prvotimca, dobio je prednost pred Juanfranom, koji je potom ušao na teren. Crveno-bijeli su odigrali kvalitetnu utakmicu i matirali Sevillu 3:1, no to je večer koju će pamtiti po ružnom.

Vrsaljko je imao nekoliko ozljeda u karijeri, najduža stanka zbila se u proljeće 2014. godine kad ga nije bilo na travnjaku 64 dana, a u travnju i svibnju 2015. godine pauzirao je 32 dana, pa potom još 11. Tada se radilo o zadnjoj loži. No, od tog vremena nije bio ozbiljnije izvan stroja.

Linker
19. travanj 2024 16:00