Marko Todorov / CROPIX
'TIPIČNE FALSE NOTIZIE'

PREDSJEDNIK HNS-A DEMANTIRAO PRIČU O CARLU ANCELOTTIJU Davor Šuker poručio: 'Razočaran sam, to su sve dezinformacije! Naš izbornik je Zlatko Dalić'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 19. listopad 2017. 16:55

Talijanski mediji su u četvrtak ujutro zakotrljali priču oko pregovora HNS-a i jednog od najboljih trenera svijeta, Carla Ancelottija koji bi prema njihovim navodima mogao preuzeti Vatrene na Svjetskom prvenstvu ukoliko se kvalificiramo kroz dvije utakmice protiv Grčke.

Ipak, povodom toga javio se i predsjednik HNS-a Davor Šuker koji je reagirao na medijske napise u susjednoj Italiji, ali i u Lijepoj našoj.

- Razočaran sam što je svjetski ugledni medij kao što je La Gazzetta dello Sport izvor ovakve dezinformacije, tipične "false notizie", kakvu uobičajeno plasiraju manje respektabilni mediji u potrazi za senzacijama. Mogu samo reći kako je izbornik hrvatske reprezentacije Zlatko Dalić i da smo svi isključivo fokusirani na utakmice protiv Grčke u dodatnim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo - kazao je Šuker pa nastavio:

- Naviknuti smo da većina hrvatskih medija požuri prenijeti ovakvu neistinu - kod nas svaka vijest koja za cilj ima destabilizaciju ili omalovažavanje Saveza dobije zapaženi prostor u medijima. To, nažalost, nije ništa novoga, ali mi ćemo nastaviti raditi u interesu hrvatskog nogometa. Zato uoči ovih odlučujućih utakmica pozivam sve na zajedništvo, a medije na objektivnost i na istinu.

Linker
19. travanj 2024 23:11