Bozidar Vukicevic / CROPIX
KONAČNO SJELI ZA STOL

Predstavnici Hajduka pregovarali s HNS-om i postavili uvjete: Posebno im smetaju pozicije dvojice poznatih lica hrvatskog nogometa

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 29. travanj 2019. 23:55

U sjedištu HNS-a u Zagrebu u ponedjeljak je održan najavljeni sastanak čelnika Saveza te delegacije Splita i Hajduka o ponovnom igranju hrvatske nogometne reprezentacije na Poljudu, konkretno kvalifikacijske utakmice 13. listopada s Mađarskom.

U Vukovarsku 269 stigli su splitski gradonačelnik Andro Krstulović-Opara, predsjednik Uprave Hajduka Marin Brbić i predsjednik Nadzornog odbora Benjamin Perasović, primio ih je izvršni dopredsjednik HNS-a Marijan Kustić, dok Davor Šuker ovih dana nije u Hrvatskoj.

Dugo su bili napeti odnosi HNS-a i Hajduka, delegacija iz Splita napuštala je Skupštinu HNS-a, Vatreni u Splitu nisu igrali od 12. lipnja 2015., a i prije toga se to rijetko događalo.

Splićani su na ovaj sastanak došli s uvjetima koje je Hajduk već ranije postavio, poput stranog povjerenika za suđenje, vraćanje Udruge klubova Prve HNL, transparentnog financijskog izvještaja i kriterija za izbor ljudi na funkcije, izrade strategije i nakon toga provođenje novih izbora te potpuna implementacija zakona o sportu. Moglo se čuti da im smeta Damir Vrbanović na funkciji direktora HNS-a zbog sudskih procesa protiv njega te da se ne slažu da Bruno Marić bude glavni instruktor za VAR.

Čim je sastanak održan za pretpostaviti je da postoji dobra volja za dijalog, da bi se s vremenom stavovi mogli približiti pa da se do lipnja, kad je rok, može prijaviti UEFA-i da će utakmica Hrvatska - Mađarska biti na Poljudu. Koliko je postignuto suglasja, a koliko nije, niti jedna strana nakon sastanak nije objavila. Međutim, napredak je već i što su sjeli za isti stol. Nakon dugo vremena.

Linker
26. travanj 2024 14:18