Screenshot: Instagram

POVRATAK TEK KRAJEM LJETA

PRIČA O PEHOVIMA 'UKLETE' POZICIJE U VATRENIMA JE NEVJEROJATNA Na istoj utakmici se ozlijedila dvojica, a Pivariću se dogodilo nešto neviđeno

AUTOR:
 • OBJAVLJENO:
 • 27.03.2019. u 16:12

 • SERIJI PEHOVA NAZIRE SE KRAJ Lijeve bekove hrvatske reprezentacije prate ozljede, a kulminacija je bila u Budimpešti kada su se ozlijedila oba

  Priča je pomalo nevjerojatna, ali serija pehova s lijevim bekovima hrvatske reprezentacije se nastavlja. U Budimpešti su se na jednoj utakmici ozlijedila - oba! Prvo je morao izaći Borna Barišić zbog ozljede zadnje lože, a nakon toga se ozlijedila i njegova zamjena, Marin Leovac.

  Dinamovac je jučer bio na magnetskoj rezonanci, problemi su s listom, radi se o manjoj parcijalnoj rupturi lista, stanka je oko tri tjedna u kojoj će odrađivati fizikalnu terapiju. Marin je desetak minuta prije kraja ogleda s Mađarima osjetio bol, izdržao je do kraja, ali bilo mu je jako teško. Dvije ozljede igrača na istoj poziciji u momčadi na jednoj utakmici zaista su nesvakidašnja pojava. Kod Leovca je moguće utjecala i činjenica da je odmah morao zamijeniti Barišića, pa nije imao vremena za zagrijavanje. Međutim, takva je bila situacija, nisu Vatreni mogli igrati s igračem manje..

  Soccer Football - Euro 2020 Qualifier - Group E - Hungary v Croatia - Groupama Arena, Budapest, Hungary - March 24, 2019 Croatia's Borna Barisic recevies treatment from the physios after sustaining an injury REUTERS/Bernadett Szabo
  REUTERS/Bernadett Szabo

    

  Neviđeni peh

  Obojica lijevih bekova nastradali u utakmici s Mađarskom trebali bi se vratiti u razdoblju od tri tjedna.

  MOSCOW, RUSSIA - JULY 11: Josip Pivaric of Croatia celebrates after winning the 2018 FIFA World Cup Russia Semi Final match between England and Croatia at Luzhniki Stadium on July 11, 2018 in Moscow, Russia. (Photo by Dan Mullan/Getty Images)
  Dan Mullan/Getty Images

    

  O neviđenom pehu Josipa Pivarića, lijevog beka Dynama Kijev i reprezentacije, sigurno znate sve, ali za one koji možda ne znaju ili su zaboravili ponovit ćemo da mu se krajem siječnja u Marbelli, gdje je bio na pripremama s klubom, dogodila teška ozljeda. Pukao mu je prednji križni ligament lijevog koljena, i to na isti dan, 26. siječnja, kada mu je prije tri godine pukao prednji križni ligament desnog koljena dok je bio na pripremama s zagrebačkim Dinamom! Pripreme su oba puta bile u Španjolskoj, s Modrima je bio u La Mangi, s Kijevljanima u Marbelli, prvi put mu se dogodilo protiv norveškog Strömsgodseta, drugi put s praškom Spartom. Ušao je u 60., a stradao u 85. minuti, posljednjeg dana priprema prije povratka kući... Pivarić se nada kako bi se u kolovozu trebao priključiti treninzima svog kluba.

  MOSCOW, RUSSIA - JULY 15: Ivan Strinic of Croatia stands dejected during the 2018 FIFA World Cup Final between France and Croatia at Luzhniki Stadium on July 15, 2018 in Moscow, Russia. (Photo by Matthias Hangst/Getty Images)
  Matthias Hangst/Getty Images

   

  Ivan Strinić morao je mirovati zbog srčanih smetnji, nakon toga se oporavio, ali je onda imao problem s listom, zbog čega je njegov oporavak dodatno kasnio. Do sada nije odigrao ni jednu utakmicu, nije mu lako biti bez utakmica je i pitanje je kada će dobiti priliku u Milanu, koji mu je ponudio i opciju posudbe da se vrati u ritam, ali je igrač odlučio ostati.

  Sad je posve zdrav, probio se do klupe za pričuve, 9. ožujka bio je na klupi u utakmici koju je Milan igrao s Chievom, ali nije bio na njoj na posljednjoj utakmici kad je igrao s Interom. Međutim, najvažnije je da je zdrav, valjda će doći i prilika. Dakle, u lipnju, kad Hrvatska igra s Walesom, zdravi i spremni trebali bi biti Barišić, Leovac i Strinić, neće tek moći igrati Pivarić. Naravno, Barišić i Leovac bit će u natjecateljskom ritmu jer igraju za Rangers i Dinamo, dok se Strinić treba nametnuti u momčadi Milana.

  Lijevi bekovi

   

  Ivan Strinić

  Zdrav je, normalno trenira, za sada se uspio probiti do klupe Milana, u udarni sastav još uvijek nije.

   

  Josip Pivarić

  Nakon operacije križnih ligamenata koljena, povratak je predviđen negdje za mjesec kolovoz.

   

  Borna Barišić

  Problemi s ložom trebali bi biti sanirani za dva-tri tjedna, sredinom travnja mogao bi u akciju.

   

  Marin Leovac

  Manja parcijalna ruptura mišića također bi trebala biti riješena za tri tjedna na radost Nenada Bjelice.

   

  Iz drugih medija