Bruno Konjevic / CROPIX / CROPIX
IGOR ŠTIMAC ZA SN

PROSLAVLJENI VATRENI I BIVŠI IZBORNIK REPREZENTACIJE UVJEREN U PROLAZ NA OBLJETNICU 'Kada sam vidio ždrijeb, odmah sam rekao - nakon 20 godina'

Piše: Jurica RadićObjavljeno: 01. prosinac 2017. 23:09

Ždrijeb u Moskvi dodijelio je Hrvatskoj vrlo tešku skupinu s Argentinom, Islandom i Nigerijom, a svoje su mišljenje i viđenje stvari dala i dva proslavljena reprezentativca Igor Štimac i Stipe Pletikosa.

- Kada sam vidio ždrijeb, odmah sam rekao "nakon 20 godina". Na obljetnicu prolazimo dalje. Island je suparnik koji je naš najveći rival za prolaz, ali to što su nas dobili u kvalifikacijama, to je prošlost. Reprezentacija danas živi u drukčijoj atmosferi i vjerujem da će pokazati koliko su snažni i koliko su velike mogućnosti ove generacije. Argentina? To nam je najlakša utakmica, s najmanje imperativa. Bitno je proći skupinu, a dalje ne bih kombinirao. Pustimo kalkulacije, idemo proći u drugi krug, pa ćemo se onda čuti - kazao je Štimac.

Bruno Konjevic / CROPIX
CROPIX

Argentina ima klase, ali nije momčad

- Skupina je prolazna, posebno s aspekta atmosfere u kojoj se trenutno nalazi reprezentacija. Argentina je skup sjajnih individualaca, ali nisu momčad. Imaju veliki problem s neigranjem Higuaina, imaju inače puno problema u igri. Island dobro znamo i kvalitetniji smo, tu nema spora. S Nigerijom otvaramo prvenstvo, a Nigerija nije reprezentacija koja bi, makar po imenima, bila nepremostiva prepreka. U cijeloj kvalifikacijskoj priči ne treba zanemariti udaljenosti u Rusiji, jer razapeti smo preko cijele države. Zato će jednako važno biti izabrati dobar kamp koliko i taktički pripremiti reprezentaciju - poručio je Stipe Pletikosa.

Linker
24. travanj 2024 11:16