Screenshot: Facebook
PLANET HRVATSKA

PROTIV VATRENIH IGRA I DŽOKER S HRVATSKOM PUTOVNICOM Majka mu ima jako poznato prezime, a svojevremeno je bio i na Dinamovom 'radaru'

Piše: Dražen KrušeljObjavljeno: 23. ožujak 2018. 13:23

Raul Mario Ruidiaz Misitich zove se napadač peruanske reprezentacije s hrvatskom putovnicom u vlasništvu, koji bi u petak u Miamiju mogao jurišati na Vedrana Ćorluku i Domagoja Vidu. Djevojačko prezime Ruidiazove majke je Misitić (ili vjerojatnije Mišetić) zbog čega je on svojedobno zatražio i dobio hrvatsko državljanstvo.

U konkurenciji Guerrera i Farfana, dviju najvećih zvijezda nacionalne momčadi, ovaj 27-godišnjak minute je najčešće skupljao ulazeći s klupe kao džoker. Za Peru je dosad odigrao 26 utakmica i postigao tri gola, ali njegov golgeterski učinak u posljednje dvije sezone gura ga sve bliže udarnom sastavu.

Nakon što je najveći dio karijere proveo u Universitariju iz Lime, Ruidiaz Misitich je 2016. godine potpisao za meksičku Moreliu. Prošlu je sezonu zaključio sa 20 prvenstvenih pogodaka (u 34 nastupa), a ove godine se zaustavio na 16 golova (32 nastupa).

Jednom davno, dok su braća Mamić redovito šopingirala po Južnoj Americi, Ruidiaz Misitich zatreperio je i na Dinamovu radaru. Hrvatske novine su u siječnju 2012. pisale da je mladi igrač zaintrigirao skaute mnogih europskih klubova i da mu imponira ponuda da se okuša u majčinoj domovini. Ipak, Ruidiaz nikada nije preselio u Europu. Dvije sezone proveo je u brazilskoj ligi (Coritiba) prije nego što se s mršavim učinkom vratio u domovinu i na koncu golgeterski eksplodirao u meksičkoj ligi...

Linker
26. travanj 2024 05:11