Nigerija
 REUTERS/Mariana Bazo / REUTERS
PROBLEM MINUTAŽE

PRVI PROTIVNIK VATRENIH U RUSIJI U OGROMNIM PROBLEMIMA Izbornik zaprijetio svojim zvijezdama: Ne promijenite li klub, ne letite s nama na SP

Piše: HinaObjavljeno: 10. siječanj 2018. 20:19

Izbornik nogometne reprezentacije Nigerije, prvog hrvatskog suparnika na svjetskom prvenstvu u Rusiji, Nijemac Gernot Rohr zaprijetio je svojim zvijezdama Ahmedu Musi i Kelechiju Iheanachu da neće putovati na World Cup ukoliko ne promijene klub.

Oba igrača su članovi engleskog premierligaša Leicester Cityja, međutim šest mjeseci uoči smotre u Rusiji i otvaranja protiv Hrvatske - ne igraju.

Musa je u Leicester stigao iz moskovskog CSKA u srpnju 2016. godine za klupski rekord od 20 milijuna eura. Prošle sezone je upisao 29 nastupa i postigao četiri gola, no ove sezone nije odigrao niti jednu utakmicu. Iheanachu je na King Power stadion stigao iz Manchester Cityja u kolovozu prošle godine, a upisao je samo šest nastupa i postigao jedan pogodak.

"Moj plan je na SP voditi igrače koji igraju u svojim klubovima. Bilo bi neozbiljno voditi igrače koji ne igraju," kazao je njemački stručnjak.

Rohr je otkrio kako već tjednima obilazi klubove širom Europe i razgovara s trenerima svojih igrača.

"Jako sam tužan kad vidim da Iheanacho i Musa ne igraju u Leicesteru i situacija im je sve gora. Nadam se da će početi igrati ili otići iz toga kluba kako bi pokazali svoj igrački talent," dodao je 64-godišnji njemački stručnjak.

Nigerija će otvoriti svjetsko prvenstvo 16. lipnja u Kalinjingradu utakmicom protiv Hrvatske.

Linker
19. travanj 2024 02:25