Zagreb, 071017.
Zracna luka dr. Franjo Tudjman.
Novi izbornik Zlatko Dalic odlazi s reprezentacijom u Ukrajinu.
Na fotografiji: Zlatko Dalic.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
Ronald Gorsic / CROPIX

NOVA ULOGA

PRVO OBRAĆANJE JAVNOSTI NOVOG HRVATSKOG IZBORNIKA Dalić uoči odlučujućeg gostovanja u Ukrajini: 'Ne bojim se ničega. Igračima moram vratiti vjeru'

AUTOR:
  • Sportske Novosti

 • OBJAVLJENO:
 • 07.10.2017. u 16:44

 • Novi hrvatski nogometni izbornik Zlatko Dalić obratio se javnosti po prvi put nakon preuzimanja klupe od Ante Čačića uoči puta u Ukrajinu.

  Dalić je na klupi naslijedio Čačića nakon katastrofalnog remija (1:1) na Rujevici, a HNS je reagirao ekspresno.

  Jeste li dugo razmišljali prihvatiti ponudu?

  - Hvala na povjerenju koje mi je ukazano. Ja sam svjestan situacije koja je preda mnom, pred nama. Ne bojim se ničega. Vjerujem u ovu reprezentaciju i u ove dečke, da to mogu napraviti i bit ću spreman.

  Nakon toga uslijedilo je pitanje što Dalić moženapraviti u ovom kratkom vremenskom razdoblju?

   

  - Razgovarat ću s igračima i probati im vratiti povjerenje. To su igrači koji igraju kvalitetno i koji mogu igrati dobar nogomet. Možda nekomu fali malo naboja, ali ćemo to probati riješiti u ova dva dana. Znam da nije lako. Znam da to mogu i to ću napraviti.

  Gdje ima najviše mjesta za napredak?

  - Neću se vraćati u prošlost. Gledam samo naprijed. Gledam samo Ukrajinu. Probat ću napraviti sve u ova dva dana.

  Što konkretno?

  - Razgovarat ću s igračima. Sa svima njima. U kakvom su stanju, tko je spreman, tko nije.

  Tko je sve otpao?

  - Brozović je otpao zbog ozljede, a vidjet ćemo kakva je situacija s Mandžukićem. Nadam se da ćemo se vratiti s dobrim vijestima.

  Je li dogovoren dugoročni ostanak ili je riječ samo o šok terapiji?

  - Zaista ne mislim o tome što kasnije.

  Što ste dogovorili sa Šukerom?

  - Ja sam došao odraditi posao i napraviti što je moguće bolje. Što će biti kasnije, razgovarat ćemo. Sada nije vrijeme da pričamo o nekim drugim stvarima, sad je vrijeme samo za Ukrajinu.

   

  U potpunosti ste uvjereni barem u remi?

  - Moram vjerovati. Da ne vjerujem ne bih došao tu.

  Koliko znate o Ukrajini?

  - Znam koliko je dovoljno i koliko nam treba. Mislim da je u svemu tome najvažnija hrvatska reprezentacija i naši igrači. Moraju pokazati svoju kvalitetu.

  Hrvatskoj za izravan plasman na Svjetsko prvenstvo u Rusiju treba pobjedu u Kijevu, uz uvjet da Island ne pobijedi Kosovo, dok je za drugo mjesto i mogući plasman u doigravanje, koje je na rasporedu u studenome, našoj reprezentaciji dovoljan i bod na gostovanju u Ukrajini.

  "Naši igrači igraju pred punim stadionima iz tjedna u tjedan, tako da im atmosfera u Kijevu sigurno neće biti opterećenje. Pun stadion može biti samo dodatni izazov, a u prvih 10 ili 15 minuta treba izdržati pritisak, zadržati stabilnost i mirnoću, a nakon toga moramo zaigrati svoju igru. Cilj nam je preuzeti kontrolu nad utakmicom", najavio je novi izbornik.