Soccer Football - Euro 2020 Qualifier - Group E - Azerbaijan v Croatia - Bakcell Arena, Baku, Azerbaijan - September 9, 2019 Croatia's Luka Modric celebrates scoring their first goal with team mates REUTERS/Aziz Karimov - RC115FE5B400
REUTERS/Aziz Karimov

SVE MANJE NEPOZNANICA

RASPLIĆE SE SITUACIJA OKO ŽDRIJEBA ZA EURO Sada se zna s kim sve Hrvatska ne može biti u skupini i u kojim državama nećemo igrati...

AUTOR:
  • Damir Dobrinić

 • OBJAVLJENO:
 • 19.11.2019. u 13:16

 • Malo-pomalo raspliće se situacija oko ždrijeba skupina Europskog prvenstva 2020. godine. Mjesto prvih nositelja u ždrijebu 30. studenoga do danas su osigurale Belgija, Engleska, Italija, Ukrajina i Španjolska.

  Među drugim nositeljima poziciju su zabetonirale Rusija i Hrvatska. Jasno je prema tome da Hrvatska na Euru neće zaigrati u skupini B u kojoj je osim Rusije (St. Peterburg) domaćin i Danska.

  Ako danas Njemačka svlada Sjevernu Irsku, a Nizozemska Estoniju, tada Hrvatska neće moći ni u skupinu u kojoj su domaćini Nizozemci i Rumunji.

  Pad Gruzije za skok preko Portugalaca

  Hrvatskoj pobjeda protiv Gruzije donosi samo 1,9 bodova na ljestvici FIFA-e, remijem gubi 3,1 boda, a porazom čak 8,1 bodova. Ostvare li Vatreni i drugu pobjedu u studenome, njihova berba u 11. mjesecu 2019. godine bit će ukupno 11,2 bodova.

  Foto: Ante Cizmic / CROPIX
   

  Hrvatska je u listopadu držala sedmu poziciju na svijetu, no ako pobijedi Gruziju sigurno će napredovati. Šestoplasirani Portugal je u listopadu imao samo bod više od Hrvatske, a u studenome su mu dvije pobjede protiv Litve i Luksemburga donijele 7,2 boda, četiri boda manje nego što ih može osvojiti Hrvatska ako pobijedi goste iz Gruzije.

  Iz drugih medija