Damir Krajac / CROPIX
'NAMA TO NAJMANJE ODGOVARA'

RASPOLOŽENI KRAMARIĆ NAJAVIO 'DAN BEZ STRESA' NA MAKSIMIRU 'Ovdje se sve pita samo nas! A naš najveći problem je to što smo drugi na svijetu'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 19. ožujak 2019. 19:55

Hrvatska reprezentacija ovog četvrtka s početkom u 20.45 igra prvu kvalifikacijsku utakmicu za Euro 2020. godine. Dva dana uoči dvoboja s Azerbajdžanom na Maksimiru pred novinare su izašli Andrej Kramarić i Duje Ćaleta-Car.

Uz današnji, hrvatski reprezentativci će prije ogleda s reprezentacijom Nikole Jurčevića odraditi još jedan trening u srijedu u 18 sati. Atmosfera u reprezentaciji je sjajna, a Dalićevi izabranici svjesni su koliko će njihovi protivnici biti motivirani protiv svjetskih doprvaka.

"Želimo pobjedu, želimo u kvalifikacije krenuti bez stresova. Moramo prekinuti neugodnu tradiciju lošeg otvaranja kvalifikacija. Sve će se pitati samo nas, ali bilo koja reprezentacija koja dođe ovdje bit će napaljena, svi znaju da smo bili drugi na svijetu. To će biti naš najveći problem. Zato ćemo morati igrati maksimalno ozbiljno od prve minute", jasan je bio Krama pa još jednom upozorio na kakve bi probleme Vatreni mogli naići:

"Bit će problema, na papiru možda stvari izgledaju jednostavno, ali u stvarnosti to nije tako. Svi će igrati u defenzivnom bloku, a nama to najmanje paše. Ako ne budemo bili na našoj razini, moglo bi biti problema."

Nakon Kramarića, pred novinare je izašao Ćaleta-Car.

"Vida i ja nikada nismo igrali zajedno, ali spreman sam. Zadnja dva mjeseca igram standardno. Ako izbornik odluči da počnem u četvrtak, dat ću svoj maksimum."

"Imao sam dosta težak početak u Marseilleu, ali sve je to proces prilagodbe. Digli smo se u zadnja dva mjeseca, ponovno smo u bobi za Europu. Pun sam samopouzdanja."

Kako je dijeliti svlačionicu s Balotellijem?

"S Balotellijem je svaki dan zabavno. Njegov dolazak nam je puno pomogao."

Atmosfera među Vatrenima?

"Atmosfera u reprezentaciji je super. Svi jedva čekamo treninge i utakmice. Svi smo spremni za četvrtak, tako ćemo se i postaviti i nadamo se pozitivnom rezultatu."

"Tri boda su najvažnija. Tako se moramo postaviti, ali i paziti na njihove kontre i polukontre", zaključio je Duje.

Podsjetimo i da nakon Azera slijedi nedjelja i gostovanje Mađarskoj (18.00), a osim dvije spomenute reprezentacije, Vatreni u skupini E igraju još s Walesom te Slovačkom.

Linker
18. travanj 2024 12:51