Marko Todorov / CROPIX
INFORMACIJE IZ LIVNA

REPREZENTACIJA KONAČNO U SPLITU? Na predstavljanju Dalićeve knjige pozornost privukla zanimljiva izjava Davora Šukera

Piše: Miljenko KaračićObjavljeno: 15. veljača 2019. 23:03

Knjiga “Rusija naših snova” koju su Podravka i Sportske novosti promovirale diljem Hrvatske prešla je hrvatsku granicu. Sinoć je predstavljena u tržno-poslovnom centru Forum u Livnu, gdje su se posjetitelji načičkali u svaki kutak troetažnog prostora.

Na pozornici su se smjenjivali ugledni gosti, Livnjak po rođenju, osoba godine u Hrvatskoj Zlatko Dalić, predsjednik HNS-a Davor Šuker, njegov kolega iz nogometne vlade Marijan Kustić, bivši hrvatski izbornik i “trener svih trenera” Miroslav Ćiro Blažević, popularni Blaž Baka Slišković, aktualni trener Zrinjskog, isto kao i Ćiro bivši izbornik nogometne reprezentacije BiH, glavni urednik Sportskih novosti Mario Zorko. Malo, priče, malo glazbe, malo kadrova spektakularnih igara Vatrenih u Rusiji i dakako listanje knjige “Rusija naših snova” uz potpise Zlatka Dalića.

Dva izbornika Hrvatske, Blažević i Dalić, dva izbornika BiH Ćiro i Baka, četiri izbornika u tri osobe, svjetska bronca iz Francuske i svjetsko srebro iz Rusije na jednom mjestu i nogometna priča je potekla, sa sjećanjima i uspomenama.

- Dalić je napravio čudo. Uspio je napuniti momčad velikim patriotizmom i jednom biblijskom riječi, poniznošću. To je čudo, sve nas je zadivio - kazao je Ćiro.

- Morao sam doći u svoje Livno. Livno nam je ljetos ovdje napravilo veličanstven doček. Nikad nisam krio svoje korijene, Livno je moj rodni grad i sretan sam što sam ovdje u svom Livnu. Napravili smo čudom, učinili smo cijelu Hrvatsku i sve Hrvate, bez obzira na to gdje žive, ponosnim. Zasluge za sve idu mojim igračima. Sad nas čekaju nove zadaće. Sad će svi ići na nas s puno više motiva. Ali idemo dalje - kazao je Zlatko Dalić.

I Davor Šuker bio je sretan što je posjetio rodbinu i prijatelje u Livnu:

- Bili smo danas u Lištanima, obišli smo silni prostor koji su naši branitelji obranili u ratu. Da toga nije bilo, mi se ne bismo mogli radovati svim ovim uspjesima. Napravili smo veliki rezultat, Hrvatsku cijeli svijet respektira. Imamo talentiranih igrača, nastavljamo raditi, ulagati u njihov razvoj, od U-12 vrste, pa dalje. Vjerujemo da ćemo sutra među njima naći nove Modriće, Rakitiće, Mandžukiće... I na idućim velikim natjecanjima igrat ćemo važnu ulogu.

Predsjednik HNS-a najavio je i dolazak Vatrenih na pripreme u listopadu ove godine uoči kvalifikacijskih dvoboja za Euro, a već je stupio u kontakt s predsjednikom BH saveza Elvedinom Begićem kako bi se taj posjet omogućio.

Ova najava proizvodi zaključak da su u HNS-u uvjereni da će 10. listopada s Mađarskom igrati u Splitu, pa bi dolazak u Livno bio logična opcija u pripremama za kvalifikacijski dvoboj na Poljudu.

Blaž Slišković je pak kazao kako je svom prijatelju Daliću prorekao uspjeh u Rusiji.

- Imao sam sreću pozdraviti ga u Zagrebu na polasku u Rusiju. Kazao sam mu, ako uđeš s Hrvatskom u polufinale, možeš li mi osigurati ulaznice za neke prijatelje. Rekao je: “Nema problema, ako uđemo u polufinale, dobit ćeš ulaznica koliko želiš.” Eto, on je otišao i dalje, u finale. Znao je motivirati igrače, izvući maksimum i drago mi je što sam u ovom društvu u Livnu - kazao je popularni Baka.

Danas slijedi promocija knjige “Rusija naših snova” u Trilju u Gradskom kinu u 11 sati.

Linker
18. travanj 2024 12:49