Goran Sebelic / CROPIX
JAVIO SE GLAVNI ODGOVORNI

RIJEŠEN MISTERIJ: TKO JE POSLAO POZIV MLADIM REPREZENTATIVCIMA KAD NEMAJU IZBORNIKA? Na prvi pogled izgleda kao cirkus, ali to se moralo napraviti

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 25. rujan 2019. 17:28

Odaslani su pozivi mladim U-21 hrvatskim reprezentativcima za prijateljsku utakmicu s Mađarskom i euro kvalifikacijski sraz sa San Marinom. Pa tko ih je poslao kad još nije potvrđen novi izbornik mlade vrste?

Naravno da je pitanje sasvim logično. Tko do vraga šalje pozive kad nema izbornika, na prvi pogled izgleda kao cirkus zar ne? Dakle, poslao ih je glavni instruktor HNS-a, Petar Krpan!

Morao je to napraviti, zato što bi sa zakašnjelim pozivima možda moglo biti problema s odazivom igrača, posebice kad se radi o momcima koji stižu iz stranih klubova. Kuća hrvatskog nogometa se našla u cajtnotu, Krpan je bio 'pod mus'. Ima Krpan dobar uvid, stalno je na terenu, gleda utakmice, konzultira se s klupskim trenerima, izbornicima i stožerima još mlađih selekcija, definitivno, što je i sasvim normalno s izbornikom Vatrenih, Zlatkom Dalićem. Uostalom, nema sad stotinu igrača koji mogu biti pozvani, zna se kostur mlade vrste, tu i tamo osvane neko novo ime.

- Da, kao glavni instruktor sam napravio popis igrača. Radi se o FIFA terminu, pa se moraju ispoštovati rokovi. Sve ima svoj protokol, pogotovo kad se radi o igračima iz inozemstva. Sad smo sve na vrijeme poslali. Sa svim izbornicima sam uvijek obavljao razgovore, to nije nikakav problem. Bio sam s dečkima i na posljednjem Europskom prvenstvu, s tom generacijom i prije na svjetskom - kazao nam je Krpan

A tko će biti novi izbornik? Već smo o tome pisali, i dalje u HNS-u žele Igora Bišćana! On je uzeo malu stanku nakon odlaska iz Rijeke, ali i dalje figurira kao ozbiljni kandidat. Izvori tvrde da mu je trebalo malo predaha, ali da bi već sljedećeg tjedna taj predah mogao prestati.

Linker
20. travanj 2024 00:37