REUTERS/Carlos Barria
HENDIKEP ZA VATRENE

RISKANTAN POTEZ NIJE SE ISPLATIO! Hrvatski reprezentativac igrao iz nužde pa stradao i otpao za ključne susrete u Ligi nacija!?

HENDIKEP ZA VATRENE Hrvatski veznjak u Laziju u utakmici s Interom ozlijedio bedreni mišić, a tek se nakon jednomjesečne stanke vratio na travnjak
Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 31. listopad 2018. 09:20

U sustavu 3-5-2 koji Simone Inzaghi preferira u Laziju, dugo se tražio kvalitetan playmaker. Kad se poklopilo da Milan Badelj, kojeg su u rimskom klubu već duže tretirali željenim pojačanjem, prihvati taj zov, činilo se da je to idealan “deal” za obje strane. Istini za volju, hrvatski reprezentativac, koji je u Firenci živio izvanredno, profesionalno i osobno, mislio je da će ići prema sjeveru. Spominjalo se više opcija u Italiji, Španjolskoj, čak i Rusiji. Možda je Rim, kad je odlučio da će ipak napustiti Fiorentinu, bio stanica s najmanje šansi, ali kako to u nogometu biva, stvari se preokrenu preko noći...

U ponedjeljak navečer, protiv Intera, Simone Inzaghi poslao je na teren Milana Badelja, iako je proteklog tjedna, zbog ozljede mišića, preskočio dvoboj s Parmom (prvenstvo) te Marseilleom (Euroliga). Treneru je nužno trebao igrač takvog profila, prije svega zato što se Brazilac Leiva ozlijedio (aduktori), ali i zbog slabe forme dva standardna veznjaka, Parola i Milinković-Savića. Kad se Badelj, u 33. minuti, jednostavno sjeo na travu, držeći se za bedreni mišić, bilo je odmah jasno da je u problemu. S njim i trener Inzaghi, odnosno momčad.

ESSEN, GERMANY - AUGUST 12:  Milan Badelj of SS Lazio in actin during the Borussia Dortmund v Lazio - Pre-Season Friendly at the Essen Stadium on August 12, 2018 in Essen, Germany.  (Photo by Marco Rosi/Getty Images)
Marco Rosi/Getty Images

Inter je sa super raspoloženim Brozovićem dominirao u sredini terena, a Badelj je jedini od veznjaka djelovao kako-tako raspoložen za povezati redove. Zbog ozljede, međutim, morao je izvan terena…

- Nisam se još čuo s Badeljom, vjerojatno će se javiti u večernjim satima, nakon dijagnostike - kazao nam je šef liječničke službe HNS-a dr. Boris Nemec, suzdržavajući se od bilo kakve procjene stanja. - Gledao sam utakmicu, vidio da se uhvatio za nogu, ali koliki je problem, to ne možemo ovako nagađati.

Prema logici stvari igrač koji je preskočio dvije utakmice zbog mišića, a igra treću gotovo iz nužde, bio je u većem riziku za ozljedu. Ona se, nažalost, i dogodila. Koliki je problem, znat će se danas (srijeda), kako nam je u međuvremenu kratko poručio sam igrač, a činjenica da ide na magnetsku rezonancu daje naslutiti da najvjerojatnije postoji ruptura stražnje lože.

Čak ako je u pitanju jače istegnuće, iziskivat će to barem 10-15 dana pauze i terapije. Zato, prema svemu sudeći, Milan Badelj će otpasti s popisa za iduće dvije utakmice, protiv Španjolske i Engleske. Vrlo zahtjevni mečevi su na rasporedu 15. i 18. studenoga, a teško je očekivati da se igrač s jačim problemom mišića može unutar dva tjedna oporaviti, odnosno ući u ritam igre.

O tome će Badelj, kad bude znao rezultate MR-a moći jednostavnije donijeti odluku u razgovoru s izbornikom Dalićem.

Linker
25. travanj 2024 07:24