Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
KVADRATI VEĆI NEGO IKAD

SADA JE SLUŽBENO: HRVATSKA PROTIV PERUA DEBITIRA U NOVIM DRESOVIMA 'Svaki igrač ponosan je što može nositi jedan od najljepših dresova na svijetu'

Piše: HinaObjavljeno: 21. ožujak 2018. 15:29

Hrvatski nogometni savez i proizvođač sportske opreme Nike službeno su predstavili dresove u kojima će hrvatska nogometna reprezentacija nastupiti na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji ovog ljeta, a 'Vatreni' će prvi put zaigrati u novim dresovima u petak u Miamiju (SAD) u pripremnoj utakmici protiv reprezentacije Perua i 27. ožujka u Dallasu protiv Meksika, objavljeno je u srijedu na službenim stranicama HNS-a.

Prepoznatljivi kvadrati neizostavan su element na prvom i pričuvnom dresu te simboliziraju nacionalni ponos. Energičan i prepoznatljivi službeni, crveno-bijeli dres, bojama se uvelike razlikuje od pričuvnog dresa na kojem dominiraju kvadrati u izrazito tamnim bojama: tamnoplavoj i crnoj.

Novi dizajn dresova hrvatske reprezentacije pogledaje OVDJE.

"Svaki hrvatski igrač ponosan je što može nositi jedan od najljepših i najprepoznatljivijih dresova na svijetu. Sviđaju mi se veliki crveno-bijeli kvadrati jer odražavaju našu ambiciju i potencijal. Prvi put u karijeri povest ću hrvatsku reprezentaciju kao kapetan na Svjetsko prvenstvo i ovaj dres će imati posebno značenje za mene", komentirao je novi dres kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić.

Kroz posljednjih 17 godina partnerstva Nikea i HNS-a, hrvatska reprezentacija nastupila je na tri svjetska i četiri europska prvenstva. Davor Šuker, predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza i ključni igrač brončane generacije 'Vatrenih', povodom predstavljanja dresa izjavio je: "Čarolija nogometa je što mala nacija može pobijediti veliku."

Novi dresovi hrvatske reprezentacije bit će dostupni u prodaji od 29. ožujka 2018.

"Kvadrati su veći nego ikad, čak dva do tri puta u odnosu na prethodne. Oni odražavaju odvažnost i ljepotu. Predimenzionirane kvadrate suparnik ne može ignorirati i stalan su podsjetnik na nacionalni ponos svakog igrača na terenu", ističe Pete Hoppins, stariji kreativni direktor u Nike Footballu, stoji na službenoj web-stranici HNS-a.

Linker
11. travanj 2024 17:51