Michael Steele/Getty Images
KVALIFIKACIJE ZA EURO

SLOVACI PREGAZILI JURČEVIĆEV AZERBAJDŽAN I PRESKOČILI VATRENE NA VRHU SKUPINE Momčad hrvatskog trenera primila tri gola u pola sata igre

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 11. lipanj 2019. 21:49

U hrvatskoj kvalifikacijskoj skupini za plasman na Europsko prvenstvo 2020. godine odigrana je jedna utakmica. U njoj je Slovačka uvjerljivo slavila na Bakcell Areni u Bakuu protiv Azerbajdžana Nikole Jurčevića sa 5:1.

Bila je to druga pobjeda Slovačke u skupini, a s ovim rezultatom izbili su na čelo ljestvice usprkos identičnom broju osvojenih bodova kao Vatreni i Mađari, zbog bolje gol-razlike.

Slovaci su Azerbajdžanu zabili tri gola u prvih pola sata igre. Stanislav Lobotka (8'), Juraj Kucka (27') i Marek Hamšik (30') bili su strijelci u tom periodu, dok je u 29. minuti za Azerbajdžan zabio Ramil Šedajev, u tom trenutku za smanjenje vodstva gostiju na 2:1. Svoj drugi gol Hamšik je zabio u 57. minuti, a točku na i stavio je David Hancko u 85. minuti. Bio je to njegov prvi gol u dresu slovačke reprezentacije, a zabio ga je na fenomenalnu asistenciju petom Ondreja Dude.

Screenshot
Duda petom proigrava Hancka

Navečer je u ovoj skupini na rasporedu okršaj Mađarske i Walesa u Budimpešti.

Linker
23. travanj 2024 12:59