Ante Cizmic / CROPIX
CROPIX

OGLASIO SE MARIN BRBIĆ

STIGLA OŠTRA REAKCIJA HAJDUKA NA POVRATAK HRVATSKE NA POLJUD Evo što kaže predsjednik splitskog kluba: Ovo se nikada prije nije dogodilo!

AUTOR:
 • OBJAVLJENO:
 • 12.06.2019. u 16:10

 • Nekoliko sati nakon što je Hrvatski nogometni savez i službeno je potvrdio kako će utakmica europskih kvalifikacija između Hrvatske i Mađarske biti odigrana u Splitu (10. listopada, 20:45), stigla je i prva konkretna reakcija iz Splita.

  Priopćenje koje potpisuje predsjednik Hajduka Marin Brbić prenosimo u cijelosti.

  "U pravilu bi odluka o domaćinstvu utakmice nacionalne reprezentacije trebala biti pitanje dogovora između Saveza kao organizatora i Hajduka kao domaćina (bez obzira na to što formalno domaćin može biti i Grad Split kao vlasnik stadiona). Po prvi put, ovakva odluka je donesena bez ikakvih dogovora s Klubom ili, koliko je poznato, gradom domaćinom.

   

  Činjenica je da je šira javnost oko odnosa Saveza prema Hajduku podijeljena, pa donošenje jednostrane odluke pokazuje nepromišljenost, nepoštovanje te potencira antagonizam. Graditi atmosferu obnove povjerenja i stvaranja preduvjeta za bolje i kvalitetnije odnose u korist svih aktera hrvatskog nogometa, a pritom donositi jednostrane odluke, nemoguće je i kontraproduktivno, jer diskreditira one ljude koji su spremni za razgovor i dogovor, a daje za pravo onima koji su isključivo za sukob. Očito je procjena ljudi u Savezu da je ovo pogodan trenutak za potenciranje već postojećih tenzija.

  Vrijeme pred nama i konkretne mjere Saveza koje će oblikovati budućnost hrvatskog nogometa će pokazati je li ova ishitrena jednostrana odluka donesena uistinu pod pritiskom isteka roka za određivanja domaćinstva ili rezultat pogrešne procjene.

  Ako je ova odluka donesena odvojeno od tema koje su bile ili tek trebaju biti predmetom razgovora i dogovora o budućnosti hrvatskog nogometa te poštenom i transparentnom odnosu u istome za što je Hajduk itekako zainteresiran, HNS u tom slučaju preuzima isključivu odgovornost za organizaciju utakmice.

  Marin Brbić, predsjednik Uprave HNK Hajduk", stoji u priopćenju.

  Grad Split, koji je formalni vlasnik stadiona i ima pravo koristiti stadion Poljud za događaje koji se ne podudaraju direktno s Hajdukovim nogometnim terminima, kao što je većim dijelom slučaj i s Ultrom, festivalom elektronske glazbe koji se već godinama održava na Poljudu, također je iznenađen izborom Splita za domaćina utakmice Hrvatske i Mađarske.

  - Grad Split nije dobio nikakvu službenu informaciju o odluci Hrvatskog nogometnog saveza o održavanju utakmice između Hrvatske i Mađarske na Poljudu. Od sastanka koji se održao krajem travnja, na kojem su uz gradonačelnika bili i predsjednik Hajduka Marin Brbić te predsjednik Nadzornog odbora Benjamin Perasović, ni gradonačelnik ni itko u Gradskoj upravi nije ostvario kontakt s čelnicima HNS-a - rečeno je iz Ureda za odnose s javnošću Grada Splita.

  Na naš upit je li Grad Split poslao HNS-u kandidaturu za domaćinstvo spomenute utakmice, odgovoreno je: - Ne, Grad Split nije poslao kandidaturu HNS-u za domaćinstvo utakmice Hrvatska - Mađarska.

  Ali utakmica će se ipak igrati 10. listopada na Poljudu.

  Iz drugih medija