CROPIX
JEDINI LOGIČAN IZBOR

STIGLA PRVA NAJAVA IZ HNS-A, EVO ŠTO ČEKA ZLATKA DALIĆA NAKON UTAKMICE Svaka druga odluka bila bi skandalozna, zna se već i što će biti s Ladićem!?

IZBORNIKOV STATUS Ante Vučemilović-Šimunović, dopredsjednik HNS-a, smiruje situaciju nakon snažnih riječi v. d. šefa Vatrenih
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 12. studeni 2017. 22:47

Budući da Zlatko Dalić nije potpisao ugovor prije play-offa, za razliku od Nike Kovača četiri godine ranije, nastalo je plodno tlo za špekulacije. Stoga nisu toliko čudni - iako, po logici, neshvatljivi - komentari i upiti hoće li voditi Vatrene u Rusiji ako se plasira. Iako bi svaka druga odluka bila skandalozna, čak i da nacionalna vrsta večeras ne odigra blistavo na Karaiskakisu.

Prođe li Hrvatska na Svjetsko prvenstvo, on je svoju misiju odradio, i to u vrlo teškim okolnostima. No prava priča oko Zlatka Dalića mogla biti se razviti bude li netko zaista dovoljno uporan da ga minira i ne dopusti mu da formira svoj stručni stožer onako kako on misli da je najbolje, uključujući i Dražena Ladića.

Soccer Football - 2018 World Cup Qualifications - Europe - Croatia Training - Karaiskakis Stadium, Athens, Greece - Novemeber 11, 2017   Croatia coach Zlatko Dalic during training   REUTERS/Alkis Konstantinidis - RC1A404EB740
REUTERS

Ante Vučemilović-Šimunović, dopredsjednik HNS-a, koji sudjeluje u donošenju svih bitnih odluka, po dolasku u Atenu kazao nam je:

- Zlatko Dalić ima apsolutnu i jednoglasnu podršku kompletnog Izvršnog odbora i u to hoće li mu HNS ponuditi ugovor doista ne bi smjelo biti nikakve sumnje. Eto, baš sam razgovarao s njim petnaestak minuta o svemu i svačemu, ali uopće ne o ugovoru jer, rekli smo, idemo odraditi ovo, gledati samo da koncentracija bude na utakmici, a potom ćemo sjesti i sve dogovoriti.

I dok oko toga zapravo i nije bilo dvojbe, uostalom, izbornik je sam odlučio da neće potpisati ugovor prije doigravanja iako mu je i ta varijanta bila na stolu, Dražen Ladić prometnuo se u glavnu temu. Jer da nije tako, bio bi već danas u Ateni i Pireju.

- Što se tiče stožera, mogu reći stav Izvršnog odbora, ni tu nema dvojbi ni problema. Dalić ima podršku u biranju suradnika - dodao je Vučemilović-Šimunović.

Riječ je o utjecajnom članu nogometne vlade, pa bi se moralo zaključiti da se iz bure u čaši vode neće poplaviti hrvatski nogomet. Ispada da bi jedina poteškoća mogla nastati ako se klipovi podmeću izvan Izvršnog odbora HNS-a, jer zna se da je Dražen Ladić u sporu s Dinamom. No stožer reprezentacije ne postavlja maksimirski klub, nego Savez. I odgovornost je isključivo na Davoru Šukeru i suradnicima u HNS-u.

Za pretpostaviti je bilo - jer to je jedino normalno - da takvo pitanje nikad neće ni doći na dnevni red. Ali pojavilo se, Dalić je prešao preko svega samo radi plasmana u Rusiju, i zato ne možemo sa sigurnošću znati hoće li sve biti riješeno tako glatko kako se najavljuje. Sa zanimanjem čekamo...

Linker
23. travanj 2024 18:59