Foto: Duje Klaric / CROPIX
FRANCUZI PRVI FAVORIT

ŠTO MOGU VATRENI NAPRAVITI NA EURU? 'CILJ JE POLUFINALE, ALI NEĆE BITI LAGANO' Legenda hrvatskog nogometa: 'Htjeli ili ne, imamo ulogu favorita'

Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 19. studeni 2019. 09:11

Reprezentacija Francuske prvi je favorit Europskog prvenstva 2020. godine prema bookmakerima. Koeficijent na njen trijumf je između 4,5 i 5,5, a iza Francuza slijede Engleska, Belgija, Španjolska, Njemačka, Nizozemska, Italija i Portugal.

Reprezentacija Hrvatske deveti je favorit kladioničara, tečaj na konačni trijumf momčadi koju vodi Zlatko Dalić uglavnom kod svih bookmakera iznosi 26. Ispod su Rusija, Poljska, Švicarska, Danska, Ukrajina, Turska, Austrija...

- Hrvatska je druga na svijetu i na Euru nas čeka uloga favorita, htjeli mi to ili ne. Sastav reprezentacije je totalno izmijenjen u odnosu na ekipu koja je odigrala Svjetsko prvenstvo i trebamo vidjeti s kakvim će se kadrom uopće ići na Euro. Smatram uspjehom to što smo se plasirali, a uspjeh bi po meni bio i da se prođe prvi krug. Očigledno je da se stvara jedna nova, sasvim drukčija momčad u koju izbornik Dalić uvodi i dosta mladih. Do Europskog prvenstva sve treba posložiti, treba se točno znati koji su igrači u kadru. Slovake smo Bogu hvala pobijedili, ali s ovoliko nepoznanica kao uoči Rujevice ne možemo ići na EP. Nije ista obrana s Vidom i Lovrenom ili bez njih, nedostajali su nam i ozlijeđeni (Kramarić), pa i igrači koju su izvan forme. Potencijal imamo, bitno je da igrači u klubovima budu zdravi i da igraju, siguran sam da će izbornik onda to znati posložiti. Dolaze mladi i novi poput Brekala i Oršića... Ne treba previše lutati, nego kroz prijateljske utakmice odmah početi stvarati momčad koja će igrati prvu utakmicu na Euru. Kao navijač naravno da bih volio finale, ali mislim da će biti teško ponoviti uspjeh iz Rusije. Stoga je moja prognoza drugi krug, a dalje kako bude - kaže Robert Šperhar, dok s druge strane Ivan Buljan kaže kako je cilj polufinale, ali neće biti lagano:

Rijeka, 161119.
Rujevica, stadion HNK Rijeka.
Nogomet, grupa E, utakmica Hrvatska - Slovacka, kvalifikacije za Europsko prvenstvo EURO 2020
Na fotografiji: slavlje hrvatskih igraca
Foto: Matija Djanjesic / CROPIX
Foto: Matija Djanjesic / CROPIX

- Od Hrvatske se očekuje da uđe barem u četiri, premda neće biti lako. Zato što je hrvatska reprezentacija izazov i motivacija za jake vrste poput Španjolske i Njemačke, zapravo svih. Nema reprezentacije koja nas neće respektirati i pribojavati se nas. Isto tako to nas obvezuje da dodamo malo gasa, makar mi dobro igramo. Optimist sam, ima dosta mlađih koji obećavaju i koji će u dogledno vrijeme ili već na Euru pokazati svu svoju raskoš. Od Barišića, Vlašića i drugih. Rebić nažalost ne igra u Milanu, pa mu je teško uhvatiti ritam. Vlašić me jako ugodno iznenadio, radi se o igraču s velikim potencijalom koji još nije doživio svoj vrhunac. Tu je također Petković koji je vrhunski igrač i Dinamu će ga teško zadržati, a nije mi jasno gdje je bio do jučer, borit će se za njega veliki klubovi. Rekao sam da je polufinale Eura očekivanje, premda je najvažnije proći prvi krug nakon kojega dolazi faza na ispadanje gdje moraš imati i sreće. Očekujem kao i svi navijači da naši naprave dobar rezultat.

Linker
23. travanj 2024 13:49