FOTO: Dražen Antolić/SN
VATRENI NAKON TRENINGA U MIAMIJU

ŠTO SE NJEGA TIČE, HRVATSKA NEMA PROBLEM NA LIJEVOM BEKU 'Igram konstantno, sve sam bolji i bolji, ušli smo u polufinale Kupa...'

Piše: HinaObjavljeno: 21. ožujak 2018. 00:18

Svi su sretni što smo se opet okupili i jako su dobro raspoloženi, ozračje je dobro kao i uvijek i jedva čekamo krenuti s treninzima, kazao je nakon prvog treninga u Miamiju lijevi branič hrvatske nogometne reprezentacije Josip Pivarić.

Hrvatska nogometna selekcija pod vodstvom izbornika Zlatka Dalića priprema se za prijateljske oglede s Peruom i Meksikom, a okupljanje u Sjedinjenim Američkim Državama prvo je nakon uspješno odrađenog doigravanja za Svjetsko prvenstvo protiv Grčke. Pivarić kraju privodi sezonu u kijevskom Dinamu te je zadovoljan svojim statusom.

"Igram konstantno i mislim da sam iz utakmice u utakmicu sve bolji. Nadam se da ću tako i nastaviti, sretan sam i zadovoljan, a zdravlje me služi. U Europskoj ligi ispali smo od Lazija, koji je zasluženo prošao dalje, bez obzira što smo imali dobar rezultat iz prve utakmice. Ušli smo u polufinale Kupa, a u prvenstvu malo zaostajemo za Šahtarom".

Izbornik Dalić želio je snažne provjere uoči Svjetskog prvenstva. Slažu li se igrači s njime?

FOTO: Dražen Antolić/SN

"Definitivno se slažem s izbornikom. Peru i Meksiko bit će dvije prave utakmice, a lijepo je igrati s jačim suparnicima, pogotovo u dobrom ambijentu. Mi sami od sebe uvijek očekujemo pobjede, to nam je uvijek cilj, a eventualni uspjesi dat će nam dodatno samopouzdanje".

U lipnju slijede okršaji s Brazilom i Senegalom, a u Rusiji čeka Messijeva Argentina.

"Suvišno je pričati o Messijevim kvalitetama, radi se o jednom od najboljih igrača svih vremena. Pokušat ćemo ga anulirati koliko god je to moguće. Brazil, Peru i Meksiko gaje sličan stil Argentini, no ključno je da budemo zdravi i orni, da razmišljamo o svom načinu igre te ispunjavamo izbornikove ideje. Budemo li isprobavali varijantu s ofenzivnim bekovima, meni odgovara - a prihvatit ćemo sve što izbornik stavi pred nas. To će pokazati pravo lice Hrvatske".

FOTO: Dražen Antolić/SN

Prva je na repertoaru, međutim, Nigerija.

"Ta će prva utakmica mnogo toga odrediti. Svaka je važna, naravno, no dobar start u skupini uvelike određuje smjer cijelog natjecanja. Pripremit ćemo se na najbolji mogući način", zaključio je Pivarić.

Prvi je trening u Miamiu zbog želučanih problema propustio tek Andrej Kramarić.

Linker
20. travanj 2024 11:55