Matija Djanjesic / CROPIX
NEDOSTAJE NAM MANDŽUKIĆ

STRUČNI KOMENTAR: ON JE BIO IGRAČ UTAKMICE, A IZBORNIK BI SE TREBAO ZAPITATI... Teško je nadoknaditi igrače sa SP-a, Krama nije klasični napadač

Kao prvo, moram naglasiti da se utakmica igrala u tužnoj atmosferi praznih tribina, osim gledatelja kao da su bili kažnjeni i igrači. I jednoj i drugoj reprezentaciji sigurno je bilo teško igrati bez publike. Da se igralo pred gledateljima, mislim da bi ipak bilo drugačije što se nas tiče, publika bi digla naše igrače, vjerujem da bi pružili bolju partiju, ovako je ipak nedostajao onaj naboj kojeg izazivaju pune tribine. ZA SN KOMENTIRA: Kruno Lovrek.
Piše: Kruno LovrekObjavljeno: 13. listopad 2018. 20:42

Englezi su bili za nijansu bolji, stvorili su konkretnije prilike. No, nakon gostovanja kod Španjolske gdje smo doživjeli debakl, ovo je ipak napredak za Hrvatsku. Nismo primili gol i rekao bih da krećemo dalje u dobrom smjeru. S kadrom s kojim raspolaže u ovom trenutku, izbornik Dalić odabrao je najbolju momčad. Šteta je što nismo uspjeli postići pogodak, ali bitno je da ga nismo ni primili nakon šest komada u Elcheu.

Livaković je po meni bio igrač utakmice, znam ga i od prije iz Zagreba, riječ je o vrhunskom vrataru, i mislim da se izbornik sad može zapitati tko mu je broj jedan. Što se tiče obrane, odigrala je uglavnom korektno. Nismo primili pogodak, ali su oni imali dvije situacije jedan na jedan te su dvaput pogodili okvir vrata. Bili su bliže golu nego mi, imali smo sreće da smo zadržali čistu mrežu.

Soccer Football - UEFA Nations League - League A - Group 4 - Croatia v England - Stadion HNK Rijeka, Rijeka, Croatia - October 12, 2018  Croatia's Dominik Livakovic in action with England's John Stones   REUTERS/Antonio Bronic
REUTERS/Antonio Bronic

U vezi smo bili tehnički dominantni s Modrićem, Rakitićem i Kovačićem, ali nedostajalo nam je da se napravi nešto više prema naprijed. Rebić mi je čak bolji dok igra na krilu, nego u samoj špici, ali takva je situacija da ni izborniku nije lako i ovo je bila prilika da se isprobaju neke stvari. Nije Rebić bio loš, ali nedostaje Mandžukić, odnosno takav tip napadača koji će ‘iz ničega’ zabiti gol. Teško je reći tko bi trebao zaigrati u špici, možda bi trebalo birati igrača koji je trenutačno u najboljoj formi.

Santini i Livaja su tek došli u reprezentaciju i potrebno im je vrijeme za prilagodbu, dok Kramarić nije klasični napadač... Mislim da ćemo teško nadoknaditi igrače koji nam nedostaju sa Svjetskog prvenstva, nadam se da griješim, ali mislim da Dalića očekuje puno rada i razmišljanja.

Španjolcima najviše odgovara ovakav ishod, a nama preostaje da pokušamo osvojiti neke bodove u studenome kako bismo izbjegli poziciju među dvije najslabije reprezentacije u najvišem rangu koje će izgubiti status nositelja u kvalifikacijama za Euro. Što se tiče Lige nacija, mislim da je to prezahtjevno natjecanje za igrače. Naprimjer, Luka Modrić godišnje skupi 50-ak utakmica, to je previše, igrači su preumorni.

Rezultati by SofaScore

Linker
19. travanj 2024 10:27