Action Images via Reuters/Andrew Couldridge
STRUČNA ANALIZA

STRUČNI KOMENTATOR SN 'Ne dižimo paniku, ali preskupo smo platili ovaj bod. Imam ideju tko bi trebao igrati umjesto Vide i Lovrena protiv Slovačke!'

ZA SN KOMENTIRA ZORAN ZEKIĆ: Osvojili smo bod i nije to loš rezultat. Wales dugo godina nije izgubio na svom travnjaku i kad je bio slabiji nego sad, dobra je to reprezentacija. No, nažalost, cijena tog boda je preskupo plaćena, izgubili smo Vidu i Lovrena, ozlijedio nam se Modrić, nadam se samo da ta ozljeda neće biti teža.
Piše: Zoran ZekićObjavljeno: 14. listopad 2019. 16:24

Osvojili smo bod u Cardiffu i nije to loš rezultat. Wales dugo godina nije izgubio na svom travnjaku i kad je bio slabiji nego sad, dobra je to reprezentacija. No, nažalost, cijena tog boda je preskupo plaćena, izgubili smo za Slovačku u Rijeci prvi stoperski par Vidu i Lovrena zbog žutih kartona, ozlijedio nam se Modrić, nadam se samo da ta njegova ozljeda neće biti teža.

Po meni u ovoj je utakmici nedostajao Marcelo Brozović. On je igrač koji se u zadnje vrijeme pokazao kao naš najozbiljniji vezni igrač što se tiče organizacije igre iz drugog plana, kao igrač koji odlično čuva leđa i daje potporu obrani. A u situaciji kad su velški veznjaci stajali visoko i tjerali da naši vezni igrači, pogotovo Modrić, dolaze daleko po loptu, za Brozovića bi u tom prostoru koji je ostajao u velškom dijelu terenu bilo puno mjesta. Nakon prvoga gola i Perišićeve šanse prestali smo koristiti taj prostor i više nismo bili opasni, do tada smo to radili vrlo dobro.

Ronald Gorsic / CROPIX
CROPIX

Mislim da bi nam baš Brozović u ovoj utakmici jako dobro došao baš u tom dijelu. Velšani su odnijeli sve druge lopte, svaka je bila njihova, a ta je borba naše igrače dosta umorila. Što se pogotka tiče, nema dvojbe da je bio prekršaj na Kovačiću, no naši su stali, počeli tražiti faul i ta nas je pogreška stajala pogotka, Bale je prevelika klasa da takvo što ne bi iskoristio.

Idući je protivnik Slovačka, sve je u našim rukama, ne treba stvarati nikakvu paniku, jer ovisimo i dalje sami o sebi. Naravno, imat će izbornik dosta dvojbi, koga staviti u obranu, kako pokriti zadnju liniju. Ima vremena, tu je Škorić, pa sad i Perić, može i Jedvaj na stopera...

Vjerujem da će pronaći momčad koja će potvrditi plasman na Euro.

Linker
26. travanj 2024 13:14