Dalić
Francois Nel/Getty Images / Getty Images

NOVI ŠEF STRUČNOG STOŽERA

ŠUKER POTVRDIO TKO PREUZIMA VATRENE U KLJUČNOM SUSRETU Nakon burne i neprospavane noći odlučili smo se za Zlatka Dalića! Vidjet ćemo jesmo li pogodili

AUTOR:
  • Sportske Novosti

 • OBJAVLJENO:
 • 07.10.2017. u 11:41

 • Nakon što je Ante Čačić samo dva sata poslije šokantnih 1:1 protiv Finske na Rujevici dobio otkaz, vodstvo Hrvatskog nogometnog saveza hitno je krenulo u potragu za novim izbornikom. HNS je svoju potragu s četiri sveo na dva jača imena, a to su trenutačni trener Rijeke, Matjaž Kek te Zlatko Dalić koji se već u nekoliko navrata spominjao kao najvjerojatniji nasljednik Ante Čačića. Na kraju se HNS definitivno odlučio za Zlatka Dalića i sve službeno potvrdio na press konferenciji.

  "Bila je duga i nepreospavana noć. Analizirali smo sve utakmice i shvatili da nam nešto nedostaje. Od 12 mogućih bodova uzeli smo samo četiri. Članovi Izvršnog odbora jednoglasno su odlučili", rekao je predsjednik HNS-a Davor Šuker pa nastavio:

  "Odlučili smo se za Zlatka Dalića i vidjet ćemo jesmo li pogodili. Ono što je bitno je da je Dalić u prvoj sekundi prihvatio izazov. Odmah je sjeo u auto i vodit će reprezentaciju u Kijevu. Naš je zadatak dati i omogućiti sve reprezentaciji, a na kraju će 11 igrača odlučiti. Ukrajina je favorit zbog domaćeg terenea, ali idemo istrčat na taj stadion, junak na junaka, pa kako bude. Još imamo priliku ući u play-off i za to vrijedi izginuti."

  Šuker je odgovorio i na pitanje je su li on i njegovi suradnici u vrhu HNS-a također odgovorni za neuspjeh rezultata reprezentacije, budući da su upravo oni birali izbornika kojeg su sada smijenili.

   

  "Uvijek smo odgovorni mi. Uvijek je netko kriv, ali trebamo završiti kvalifikacije pa onda na miru donijeti mjere i odluke. Bliže se izbori pa ćemo vidjeti kako će se glasovati i vidjeti što je najvažnije. Donijeli smo ovu šok terapiju i vjerujem kako će nam se na kraju i sreća malo osmjehnuti."

  "Ako pogledate kroz povijest, uvijek su priliku dobivali hrvatski treneri. Od Slavena Bilića, Igora Štimca, Nike Kovača i Ante Čačića. To je bila misao vodilja i da damo šansu. U ovom trenutku je tako, a što će biti u budućnosti - ne znam", dodao je Davor Šuker.