CROPIX
OSOBNO JE S NJIM RAZGOVARAO?

ŠUKER PROGOVORIO O 'SLUČAJU LUKE MODRIĆA' Evo kako je predsjednik HNS-a odgovorio na pitanje koje zanima hrvatsku javnost

Piše: Nikola PatkovićObjavljeno: 07. srpanj 2017. 15:25

Radostan zbog pobjede njegovog matičnog kluba u domaćem povratku na europsku scenu, predsjednik HNS-a Davor Šuker nakon susreta Osijeka i Santa Colome progovorio je nešto i o aktualnom trenutku reprezentacije, koja je unatoč porazu na Islandu skočila na najnovijoj FIFA ljestvici.

- Nogomet kao hrvatski proizvod kvalitetno i dobro radi. Činjenica je da smo malo prokockali ovo na Islandu, no sada treba smiriti tenzije da reprezentacija do kraja sve dobro odradi. Znate da će možda vrlo značajna utakmica protiv Finske biti upravo ovdje u Osijeku i nadam se da ćemo do tada i dalje biti prvi u grupi i da ćemo se na kraju radovati plasmanu u Rusiju i prije zadnje utakmice protiv Ukrajine, rekao je Šuker.

Damir Krajac / CROPIX
CROPIX

- Još bih jednu stvar podcrtao kada govorimo o hrvatskom nogometu. Na zadnjem EURO-u u Francuskoj, 95 posto igrača koji su igrali za našu reprezentaciju ponikli su u hrvatskim klubovima i na hrvatskim terenima. Mislim da to dovoljno govori, a sada trebamo podržati sve naše klubove u euro natjecanjima da ostvare što bolje rezultate i poboljšaju nacionalni koeficijent – istaknuo je Šuker, od kojega smo pokušali izvući i odgovor na pitanje što će biti s Lukom Modrićem, odnosno hoće li s našim najboljim i najvažnijim igračem te kapetanom biti sve u redu u smislu nastavka igranja za reprezentaciju, a s obzirom da sve što mu se u posljednje vrijeme događa.

- Bit će – samo je kratko prokomentirao Šuker davši do znanja da zbog svih okolnosti koje prate ovaj slučaj ne želi dublje analizirati aktualnu Lukinu situaciju o kojoj će sasvim sigurno s njim i osobno razgovarati, ako već i nije.

Šuker je ostavio dojam kako reprezentacija neće izgubiti najvažnijeg igrača.

Linker
20. travanj 2024 03:57