Zagreb, 220919.
Stadion u Kranjcevicevoj.
Nogometna utakmica 4. kola u 1.HNL-juniori izmedju NK Rudes i HNK Hajduk Split odigrala se uz nadzor VAR-a.
Na fotografiji: Ivan Bebek ispred VAR monitora.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
Damir Krajac / CROPIX

ISPUNJENI SVI PREDUVJETI

SVE JE SPREMNO ZA UVOĐENJE VAR-A U HRVATSKI NOGOMET Educirano 16 sudaca, 11 pomoćnih video-sudaca, a inovacije kreću od proljetnog dijela sezone

AUTOR:
  • Hina

 • OBJAVLJENO:
 • 06.12.2019. u 15:05

 • Hrvatski nogometni savez (HNS) završio je sa svim aktivnostima i edukacijom sudaca u svrhu uvođenja tehnologije VAR u hrvatski nogomet, koja se financira kroz program FIFA Forward, stoji na web-stranici HNS-a.

  Educirano je 11 pomoćnih video sudaca (VAR), 13 pomoćnih VAR-a (AVAR), 16 sudaca za suđenje utakmica uz sustav VAR te pet tehničara.

  Ante Kulušić, predsjednik Komisije nogometnih sudaca HNS-a i projekt-menadžer VAR-a za Hrvatsku, uputio je svu završnu dokumentaciju, uključujući i zahtjev za izdavanje dozvole za natjecanje Međunarodnom odboru nogometnih saveza (IFAB) i Svjetskoj nogometnoj federaciji (FIFA).

  Time su ispunjene sve obveze Hrvatskog nogometnog saveza potrebne da bi se započelo s korištenjem tehnologije VAR u hrvatskom nogometu.

  "Čestitam svima koji su sudjelovali u ovom zahtjevnom i opsežnom projektu te zahvaljujem Hrvatskom nogometnom savezu i Fifi na velikoj potpori. U edukaciju je uloženo mnogo sredstava, truda i vremena, a očekujemo pozitivan odgovor IFAB-a i početak upotrebe VAR-a, kao što je najavljeno, od proljetnog dijela prvenstva", istaknuo je Kulušić, ujedno dopredsjednik HNS-a.

  Prema prethodnim najavama, s proljetnim dijelom sezone započeti će korištenjem VAR tehnologije na utakmicama Prve lige.

  Iz drugih medija