Getty Images
SVAKA ČAST MAJSTORE

SVI SU SE UPLAŠILI U HRVATSKOM TABORU, ALI ONDA JE STIGAO ODGOVOR VATRENOG 'Namještali su mi nos, slomio sam ga! Hoću li igrati?! Naravno'

HRVATSKA U-21 Nakon zabrinjavajućih informacija s utakmice protiv Danske, jučer iz tabora mlade vrste stigle ohrabrujuće izjave uoči starta Europskog prvenstv
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 14. lipanj 2019. 20:52

Generalna proba mlade reprezentacije pred odlazak na Europsko prvenstvo u Italiji i San Marinu s Danskom nije djelovala ni oštro ni grubo. Ali nakon sraza na Aldu Drosini Hrvatska je brojala mrtve. Kao da se u Puli odigrao pravi nogometni rat, bilo je krvi i ranjenih. Svi smo se koncentrirali na ozljedu Ivana Šunjića, ali od njega je gore prošao stoper Rangersa Nikola Katić. Slomljen mu je nos! Jučer je bio u Zagrebu, javio nam se nakon pregleda.

- Nos je puknuo! Da, nažalost... Bio sam u bolnici, dijagnoza je bila brza, namještali su mi ga. Kod skoka sam udario u zatiljak danskog igrača i eto, dogodila se nesreća - kazao nam je Katić.

Pitali smo ga kako se osjeća, je li sve u redu za Euro, hoće li biti spreman?

- Još me malo boli. I imam neki pritisak u glavi. Sad je sve još svježe, zato je tako. No bit će dobro. Ali nije ovo prvi put da sam slomio nos. Kad je nos u pitanju, baš mi ne ide... Slomio sam ga i prije nekoliko godina kad sam igrao treću ligu. S tim da je tada bilo mnogo gore nego što je sada.

GLASGOW, SCOTLAND - JULY 29: Nikola Katic of Rangers is congratulated after scoring his team's second goal during the Pre-Season Friendly match between Rangers and Wigan Athletic at Ibrox Stadium on July 29, 2018 in Glasgow, Scotland. (Photo by Ian MacNicol/Getty Images)
Getty Images

Kad smo mu postavili pitanje hoće li biti spreman igrati na Euru, stigao je ovakav odgovor:

- Naravno da ću biti spreman! Nisam liječnike ni pitao smijem li igrati na Euru, nema šanse da ne putujem!

Eto, vidite, baš ovaj primjer pokazuje koliko su nabrijani naši mladi reprezentativci, kakav je motiv u njima. Nikome u Istri ne pada na pamet otkazati skup najboljih mladih reprezentacija Starog kontinenta. Katiću je slomljen nos, ima pritisak u glavi, ali neće čuti ni mišljenje liječnika o tome smije li ili ne na Euro. To su pravi momci, zaista bude optimizam pred odlazak u Italiju i San Marinu.

Gračan ima u reprezentaciji hrabra srca, prave borce i ratnike, bez mane i straha. E, sad se onda sjetimo Duje Ćalete-Cara... No nećemo o tome, bolje je o Katiću, tom sjajnom i hrabrom momku. Nije neko čudo što ga cijeni Steven Gerrard.

U suzama s travnjaka

Jasno, neće na Euru igrati “slobodnog nosa”.

- Nakon što sam obavio pregled kod liječnika, odmah sam otišao napraviti mjere za zaštitnu masku koju ću nositi na Euru. Ujutro bi trebala biti gotova, a onda skupa sa Šunjićem krećem prema Medulinu. Mogao sam krenuti odmah, ali budući da imam pritisak u glavi zbog tih tampona u nosu, odustao sam od puta, ne znam kako bih reagirao.

Dakle, Katić će na Euru izgledati kao maskirani osvetnik.

Druga je nesretna priča ona mladog dinamovca Ivana Šunjića. Tri minute prije kraja prvog poluvremena jedan od ključnih igrača mlade reprezentacije u suzama je napustio travnjak uz aplauz i podršku s tribina Alda Drosine. Bio je to naizgled bezazlen duel - Olsen se spotaknuo preko lopte i nogom svom snagom udario u Šunjićev gležanj. Dinamov veznjak pao je uz bolni krik, liječnici su mu ukazali pomoć i nakon nekoliko minuta prekida nastavio je utakmicu. Međutim, pet minuta kasnije dao je znak da ne može, sjeo na travnjak, u suzama ga napustio, a zamijenio ga je Nikola Vlašić. Nije izgledalo dobro, definitivno nije. Poput Katića, i on je jučer obavio pregled u Zagrebu te otišao na terapiju. Danas se vraća u Medulin na kraj priprema prije puta na Euro.

- Sve će biti dobro, sve će biti OK. Tu ozljedu vučem još od one Dinamove utakmice s Osijekom koju smo izgubili. Tamo sam krivo stao. Taman gležanj dovedem u optimalno stanje, a onda dobijem udarac u njega, i tako stalno. Ma naravno da nema problema, bit ću spreman za Europsko prvenstvo - veli nam Šunjić.

Igranje s bandažom

Nakon neugodnog udarca u gležanj vratio se u igru.

- Da, vratio sam se, ali me onda neugodno presjeklo, tako da ništa nisam želio riskirati. Zato sam sjeo na travnjak. Nego, već dugo vučem tu ozljedu. Ali znate što je zanimljivo? Uvijek prvi udarac na svakoj utakmici dobijem baš u taj gležanj! Nevjerojatno, zar ne? Već jedno deseti put. Ovaj udarac protiv Danske bio je jači.

Taj će gležanj u budućnosti očito morati više paziti, tretirati ga adekvatno.

- Nikad u životu nisam igrao s bandažama, sad moram igrati s bandažom. Ali sve će biti dobro, ne brinem se. Izašao sam više radi predostrožnosti.

Eto, na kraju će sve ispasti dobro. Nakon otkaza Petra Mamića zbog ozljede, činilo se nakon Danske da su ozljede poput bijesnih stršljenova napale mladu ekspediciju, no trebalo bi na Euru sve biti dobro.

Linker
25. travanj 2024 16:50