REUTERS/Damir Sagolj
ISTEGNUO MIŠIĆ

TEŽAK UDARAC ZA VATRENE I DALIĆA UOČI OKRŠAJA PROTIV ENGLESKE NA RUJEVICI Protiv Tri lava bez još jednog startera iz moskovske polufinalne utakmice

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 07. listopad 2018. 20:40

Marcelo Brozović neće doći u ponedjeljak na okupljanje reprezentacije, Vatreni će protiv Engleske i Jordana morati igrati bez njega. Veznjak Intera ozlijedio se na treningu, radi se o istegnuću mišića. Nije to teži problem koji bi tražio duže izbivanje, međutim, određena pauza je nužna.

Danas neće igrati za Inter protiv SPAL-a u Serie A, a trener Luciano Spalletti sugerirao mu je da preskoči reprezentaciju jer za mišić bi bilo prenaporno ako nastavi s normalnim treninzima i ima nastup već u petak. Na kraju su dogovorili da tako bude, da Brozović uzme odmor, pretpostavlja se da bi nakon dva tjedna lakšeg ritma mogao biti u sastavu Intera već za prvi sljedeći klupski nastup u prvenstvu, što je gradski derbi s Milanom 21. listopada.

REUTERS/Jason Cairnduff
REUTERS

Potom četiri dana kasnije gostuju kod Barcelone. Zanimljivo, Spalletti je ionako razmišljao da sa SPAL-om ponudi poštedu Brozoviću ili Vecinu, pokazalo se da u konačnici nije morao dvojiti.

U rujnu je Brozović igrao sa Španjolskom, dok je u prvom ogledu s Portugalom bio na klupi. Hrvatska i Engleska tri mjeseca ranije igrale su polufinale Svjetskog prvenstva, od startera iz te moskovske večeri Zlatko Dalić sigurno ne može računati na Subašića, Mandžukića, Strinića i, eto, Brozovića, a pitanje je i u kakvom je stanju Vrsaljko koji još nije zaigrao od utakmice u Elcheu, ali je u konkurenciji za SPAL. Neko vrijeme trenira s prvom ekipom, a je li koljeno sada u redu ili nije, to će najbolje pokazati utakmice. Opredijelio se za konzervativu metodu liječenja.

Linker
26. travanj 2024 22:26