Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
ČEKA SE DIJAGNOZA

TEŽAK UDARAC ZA ZLATKA DALIĆA U posljednji tren uoči okršaja protiv Grčke ostao bez standardnog prvotimca?

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 06. studeni 2017. 11:03

Milan Badelj ozlijedio je mišić zadnje lože na utakmici njegove Fiorentine i Rome u Serie A i prema prvim informacijama neće moći igrati za reprezentaciju s Grčkom. Ipak, konačna dijagnoza bit će poznata u ponedjeljak nakon što obavi nužne preglede.

Badelj je izašao s terena u 75. minuti zbog problema s mišićem, a takve ozljede traže određenu stanku, ovisno o težini. Prvi ogled s Grcima je već u četvrtak.

Badelj je starter u koncepciji Zlatka Dalića pa je vijest o njegovoj ozljedi za izbornika tim lošija. Jedini igrač tog profila kojeg ima u kadru je Filip Bradarić. Pitanje je drži li Dalić boljim dati šansu Bradariću ili promijeniti uloge nekim igračima, pa da kao zadnji vezni zaigraju Rakitić i Modrić, što bi otvorilo mogućnost nekom ofenzivnijem, Brozoviću. Rebiću, Pašaliću, Rogu…

Badelj je standardan u nacionalnoj vrsti u prvoj postavi već duže vrijeme, a u ovim kvalifikacijama pogotovo. Hrvatska bi bez njega bila dosta hendikepirana u sredini terena ako se zna da odranije nema Matea Kovačića.

Linker
18. travanj 2024 20:37