Foto: Tom Dubravec / CROPIX
NETKO GRIJEŠI U PROCJENI

TKO KAŽE DA HRVATSKOJ MANJKA BEKOVA? Dalić je jednog 'pronašao' u Danskoj, a zaboravljeni igrač iz Dinamove škole je u Zagrebu, bez kluba

Piše: Nikola LipovacObjavljeno: 15. listopad 2018. 14:24

Tko kaže da Hrvatskoj manjka desnih bekova? Zlatko Dalić je prošli tjedan 'pronašao' Karla Bartoleca (23) u danskoj ligi, u Nordsjaellandu, nakon što je naš bivši U-19 i U-21 reprezentativac u ljeto 2016. otišao iz Lokomotive ponekad bi ga se sjetili jedino novinari koji češljaju Transfermarkt.

Desnog beka trenutno nema ni naša mlada reprezentacija, koja je pred potvrdom plasmana na Euro 2019. u Italiji, a mogla ga je, trebala čak, imati u Marku Iharošu (22), koji je poput Bartoleca prošao Dinamovu školu i tada kotirao bolje od njega, odigrao tri utakmice u juniorskoj Ligi prvaka ujesen 2015. u momčadi sa Šunjićem, Olmom, Morom, Brekalom...

Zagreb, 080614.
Stadion Maksimir, igraliste Hitrec Kacijan.
XII medjunarodni memorijalni nogometni turnir za juniore Mladen Ramljak, finale,  utakmica momcadi GNK Dinamo i NK Rijeka.
Na fotografiji: Marko Iharos.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
Foto: Damir Krajac / CROPIX

Nastupao je i za U-17 reprezentaciju sa svojim godištem, Halilovićem, Šunjićem, Ćaleta-Carom, Grbićem... Njih četvorica su sada kod Nenada Gračana, a Iharoš je u Zagrebu, bez kluba, kao slobodan igrač, koji čeka revitalizaciju karijere i nevjerojatno je da za njega nema mjesta ni u jednom od HNL-prvoligaša, koji se radije krpaju strancima upitne kvalitete i potencijala.

Netko ozbiljno griješi u procjeni!

Linker
16. travanj 2024 19:03