Foto: Tom Dubravec / CROPIX
PRAVI MISTERIJ

TKO PRODAJE HRVATSKI PONOS? ĆIRO BLAŽEVIĆ PROVEO SVOJU 'ISTRAGU' I PROGOVORIO O UKRADENOJ VATRENOJ MEDALJI 'To ide i na 100 tisuća kuna'

'Stvarno sam zaintrigiran. Proučio sam popis svih koji su dobili medalju nakon što smo osvojili treće mjesto'
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 19. studeni 2018. 17:50

Pojava brončane hrvatske medalje na aukciji koja se odvija preko platforme The Saleroom sve više prerasta u pravi misterij. Sve zanima tko je to iz legendarne generacije na prodaju stavio vrijednu uspomenu i odličje sa Svjetskog prvenstva koje se 1998. godine održalo u Francuskoj.

Bivši izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Miroslav Blažević ostao je, kako javlja RTL iz kojeg su ga kontaktirali, zatečen informacijom da se povijesna bronca do koje je on vodio slavnu generaciju prodaje na aukciji.

"Stvarno sam zaintrigiran. Proučio sam popis svih koji su dobili medalju nakon što smo osvojili treće mjesto i zaista ne znam tko bi je mogao staviti na aukciju. Mislim da nitko nije u nekoj teškoj neimaštini", odgovorio je Ćiro na upit RTL-a.

11 Jul 1998:  Croatia celebrate after winning the World Cup third place play-off match against Holland at the Parc des Princes in Paris. The match ended 2-1. \ Mandatory Credit: Ross Kinnaird /Allsport
Getty Images

Legendarnom izborniku nedavno je provaljeno u vikendicu pa ni sam nije siguran gdje se nalazi njegova medalja, ali je odmah nazvao sina da provjeri zna li on nešto više od njega.

"Ako je baš moja medalja ukradena, želim onome tko ju prodaje da se usreći", nastavio je Ćiro pa poručio kako će zvati svoje Vatrene kako bi provjerio pokušava li zaista netko prodati povijesnu broncu.

"Sumnjam da bi je netko išao prodavati, naša je reprezentacija ove godine osvojila još vrjednije srebro. Sumnjam i da ju je netko mogao izgubiti", izjavio je Blažević pa za kraj nadodao:

"Dobra je svota tih 7.500 eura, no mislim da će na aukciji narasti i na 100 tisuća!"

Podsjetimo vrijednost medalje je na aukciji procijenjena na 7 i pol tisuća eura. Aukcijska kući jamči autentičnost, nadmetanje za ovaj dio povijesti starta 7. prosinca u 14.30 (CET), a završava dan kasnije u 11.30 (CET).

Vatreni sa SP-a u Francuskoj:

Dražen Ladić
Petar Krpan
Anthony Šerić
Igor Štimac
Goran Jurić
Slaven Bilić
Aljoša Asanović
Robert Prosinečki
Davor Šuker
Zvonimir Boban
Silvio Marić
Marijan Mrmić
Mario Stanić
Zvonimir Soldo
Igor Tudor
Ardian Kozniku
Robert Jarni
Zoran Mamić
Goran Vlaović
Dario Šimić
Krunoslav Jurčić
Vladimir Vasilj


Izbornik: Miroslav Blažević

Stožer: Branko Ivanković, Ivan Katalinić, Marijan Vlak, Luka Radman, dr. Mladen Čepulić, dr. Boris Nemec, Tomislav Vrbnjak, Bojan Radanović, Željko Mesić, Mladen Pilčić, Zorislav Srebrić, Darko Tironi

* dr. Mladen Čepulić i tadašnji glasnogovornik Darko Tironi nisu više među živima

Linker
21. travanj 2024 00:06