Foto: Robert Belošević/Cropix
CROPIX

'POSTOJI SAMO 30 KOPIJA'

TKO PRODAJE MEDALJU? ĆIRO BLAŽEVIĆ ZA SN: 'Ja znam tko ju prodaje, ali neću ti reći ha, ha... Jedan kupac iz Kanade već daje 50.000 eura!'

AUTOR:
 • OBJAVLJENO:
 • 20.11.2018. u 12:52

 • Tko prodaje brončanu medalju iz Francuske? Je li netko od bivših brončanin upao u financijske probleme? Radi li se o nogometašima ili možda članovima ondašnjeg stručnog stožera? Naime, aukcijska kuća koja prodaje na stranici The Saleroom u ponudi ima brončanu medalju koju je netko od igrača ili članova stručnog stožera nogometne reprezentacije Hrvatske iz 1998. ponudio na prodaju.

  Naravno, definitivno se radi se o medalji za osvojeno treće mjesto na SP-u u Francuskoj.

  Ponuđeno odličje ovako je opisano: "Svjetsko prvenstvo u Francuskoj. Službena medalja za treće mjesto koje je osvojila Hrvatska. Brončana medalja visi o originalnoj vrpci. Proizvođač - Bertoni. Samo je trideset kopija ovakve medalje. U pitanju je apsolutna rijetkost u aukcijskoj prodaji."

  Robert Belošević
   

  Autentičnost ponuđene medalje jamči aukcijska kuća, a početna tražena cijena je 7,5 tisuća eura. Aukcija će se održati 7. i 8. prosinca, a medalju Hrvatske sa Svjetskog prvenstva u Francuskoj dobit će onaj tko ponudi najviše.

  Jučer smo za komentar pitali izbornika generacije 98' Miroslava Ćiru Blaževića.

  - Da ti ne bi slučajno rekao tko hoće prodati medalju? Ja znam ali neću ti reći ha, ha, ha.... Znam ja da si ti diskretan, ali ipak.. Ma šalim se ne znam tko je medalju dao na aukciju.

  Ćiro je bio jako dobro raspoložen.

  - Ali sad baš tražim svoju medalju jer već jedan kupac iz Kanade daje 50 tisuća eura! Ima milijun hrvatskih domoljuba koji bi to kupili.

  Hoćete li mu onda prodati svoju?

  - Neću, ja čekam ponudu od 100 tisuća eura!

  Vatreni na SP-u u Francuskoj:

  Dražen Ladić

  Petar Krpan

  Anthony Šerić

  Igor Štimac

  Goran Jurić

  Slaven Bilić

  Aljoša Asanović

  Robert Prosinečki

  Davor Šuker

  Zvonimir Boban

  Silvio Marić

  Marijan Mrmić

  Mario Stanić

  Zvonimir Soldo

  Igor Tudor

  Ardian Kozniku

  Robert Jarni

  Zoran Mamić

  Goran Vlaović

  Dario Šimić

  Krunoslav Jurčić

  Vladimir Vasilj

  Izbornik Miroslav Blažević

  Stožer: Branko Ivanković, Ivan Katalinić, Marijan Vlak, Luka Radman, dr. Mladen Ćepulić, dr. Boris Nemec, Tomislav Vrbnjak, Bojan Radanović, Željko Mesić, Mladen Pilčić, Zorislav Srebrić, Darko Tironi

  * dr. Mladen Ćepulić i tadašnji glasnogovornik Darko Tironi nisu više živi

   

  Iz drugih medija