CROPIX/arhiva
HRABRI ĆIRO

TRENERA SVIH TRENERA SVE PODSJETILO NA LEGENDARNU 98' GODINU 'Ovog puta će Nigerija biti naša Jamajka, a od Argentine smo bolji! Ne može Messi sam'

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 01. prosinac 2017. 23:50

Veliki Diego Maradona je zagrijao kuglice te Hrvatskoj u skupini D donio svoju Argentinu, Island i Nigeriju. Prvi dojam? Mogli smo ipak i mnogo bolje proći...
S nestrpljenjem se očekivao ždrijeb Svjetskog prvenstva iz Kremlja, gdje je Hrvatska u drugom potu očekivala barem jednu lakšu utakmicu, no nakon što su izvučeni Leo i prijatelji, kuglice su donijele dva ozbiljna, ali i, budimo realni, prolazna testa. Jer, ni Island ni Nigerija ne spadaju u našu kategoriju.

- Kad sam vidio skupinu, odmah sam se sjetio Francuske. Sve mi miriše na 1998! Ne, nije ovo teža skupina, slična je, jedino što smo tada s Argentinom igrali zadnju, nevažnu utakmicu, kad smo već osigurali drugi krug. Ali, nema veze, sad će Nigerija biti naša Jamajka, a od Argentine smo bolji! Da, jesmo, oni imaju genijalca Messija, no, ne može on sam, nema on takvu potporu u momčadi, kao što imamo mi. Istina je da smo i mi teško došli do Rusije, međutim, nemam nikakve dvojbe da ćemo tamo biti najjači i da ćemo superiorno proći skupinu s prvog mjesta - kazao je legendarni Ćiro Blažević.

Mundijal ćemo otvoriti 16. lipnja u Kalinjingradu protiv Nigerije, pet dana kasnije u Nižnjem Novgorodu igramo klasik s “gaučosima”, a priču u skupini zaključujemo 26. lipnja s Islandom u Rostovu.

Linker
25. travanj 2024 00:29