REUTERS/Carl Recine
OSTAJE JOŠ JEDAN VELIKI KORAK

TRENUTAK ISTINE I SUDBONOSNI PREGLED Hrvatski reprezentativac za SN otkrio zdravstveno stanje i vraća li se profesionalnom nogometu

Hrvatski reprezentativac kojem je u kolovozu dijagnosticirano povećano srce s optimizmom najavljuje vraćanje treninzima
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 13. studeni 2018. 09:01

Ivan Strinić je zdrav i vraća se nogometu. Iza ove rečenice trebalo bi po pravilima novinarske struke staviti malu ogradu jer službena objava AC Milana da je tako vjerojatno će uslijediti u četvrtak, možda u petak, budući da je prije toga dužan obaviti još dva mala testa, za koje svi s kojima smo kontaktirali pretpostavljaju da će biti u redu. I da problema više nema.

Ako je nakon nalaza u kolovozu bilo sumnji da njegovo povećano srce, poznato kao sportsko srce, nije samo posljedica igranja nogometa nego bolesti, da bi se moglo raditi o hipertrofiji miopatiji, to je otklonjeno. Ovog ponedjeljka napravio je pregled u Padovi, gdje je Strinić bio u rukama profesora Domenica Corrada, predsjednika Zbora liječnika Talijanskog olimpijskog odbora, kojeg je angažirao Milan. Talijani su iznimno oprezni, čak bojažljivi zbog brojnih smrti nogometaša, posebice nakon što je preminuo kapetan Fiorentine Davide Astori. Zato Strinić još mora obaviti jednu stvar. Od utorka ujutro 24 sata nosit će holter koji će pratiti rad srca, te budu li i ti rezultati dobri, već ovaj tjedan vraća se treninzima u Milanellu. Kako je već imao holter i što se njega tiče “dobio prolaz“, bliski Striniću drže da komplikacija ne bi smjelo biti.

Od prvog dana, kad mu je zabranjeno treniranje, Strinić je emitirao optimizam da će se vratiti nogometu, da se osjeća dobro i opet će igrati velike utakmice. Ali morao je proći period odmora kako bi se na pregledu moglo ustanoviti njegov točno stanje bez nagomilanog umora koji se dogodio nakon Svjetskog prvenstva. Treba li podsjećati da je tamo igrao šest utakmica, pritom neke pod ozljedom.

- Ne mogu još dati izjavu da je sve gotovo jer nije, ali vrlo smo blizu da počnem trenirati. Optimizam je tu - javio nam se Strinić, dodajući:

- Nisam ni sumnjao da je u redu, ali doktori su oprezni, pušu na hladno. Još da odradim taj holter, tada ću moći reći da je sve sigurno, da je to što treba biti. Uglavnom, pozitivno je.

Naravno da se zaželio nogometa.

- Jesam, kako ne bih. Itekako sam ga se zaželio. Eto me na novom početku.

Nije puno izgubio, mnogi su se ‘tražili’ tijekom jeseni koji su igrali na Svjetskom prvenstvu, taman nakon Nove godine će se polako spremiti i uključiti u prvu momčad Milana.

CIJELI ČLANAK PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU SPORTSKIH NOVOSTI

Linker
16. travanj 2024 17:48