Srdjan Vrancic / CROPIX CROPIX
IZJAVA KOJA IMA TEŽINU

TRIJUMFALNI POVRATAK KAPETANA! ODUŠEVLJENI ROKO SE ZBOG JEDNOG POTEZA POKLONIO NOVOM IZBORNIKU 'Najveće zasluge, ovo nije floskula, imaju Veljko i...'

Hrvatska muška košarkaška reprezentacija 72-56 (18-6, 23-14, 17-25, 14-11) pobjedom protiv Švedske u susretu 1. kola skupine D igranom u KC "Dražen Petrović" započela je svoj nastup u kvalifikacijama za EuroBasket 2021. godine koji će se održati u Gruziji, Češkoj, Italiji i Njemačkoj.
Piše: Toma DragičevićObjavljeno: 21. veljača 2020. 22:39

Prošla je godina i pet mjeseci otkad je Roko Ukić u Istanbulu protiv Rusije posljednji put igrao za Hrvatsku. Do petka i utakmice protiv Švedske u Draženovu domu, koja je označila trijumfalni povratak kapetana...

- Odigrali smo odličnu obranu, a to je bio jedini način za dobiti utakmicu nakon samo tri odrađena treninga - pričao je Roko nakon što se fotografirao s "pola dvorane".

- Nemoguće je dobiti neku tečnost u tako kratkom vremenu. Mi smo znali što moramo činiti, cilj nam je bio ostvariti sigurnu pobjedu, izbjeći stres na kraju jer znamo kako su takve stvari završavale u prošlosti. Iskreno, u pripremi sam očekivao baš ovakvu utakmicu. Sad, jesu li oni mogli pogoditi koji šut više na početku, malo zakomplicirati stvari - jesu. Ali u našoj reprezentaciji ima materijala, nađe se tu talenta, atletizma, svega potrebnog za dobru košarku.

Izbornik Veljko Mršić je pak puno rotirao.

- Dobro je da nije vadio igrače zbog jedne ili dvije greške jer nama su svi potrebni. Pritom je važno sampouzdanje, koje je oduvijek najveći problem hrvatske košarke. A njega se može graditi samo na terenu.

Kako Roko gleda na mentalnu čvrstoću ove reprezentacije na startu kvalifikacija za Eurobasket?

- Najveće zasluge, i ovo nije floskula, imaju Veljko Mršić i njegov stožer. Zaista su napravili vrhunski posao u mentalnoj pripremi, rasteretili su igrače, izbjegli bilo kakvu nervozu.

I za kraj, njegov osjećaj u najdražem dresu?

- Meni je bilo super, baš sam uživao na terenu. Ništa nisam htio forsirati, odlučio sam da ću tražiti izmjenu svaki put kad osjetim i najmanji pad energije. Najvažnije je u cijeloj priči bilo podrediti se momčadi - zaključio je Roko Ukić.

Linker
20. travanj 2024 05:06