Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX
Srdjan Vrancic / CROPIX CROPIX

IZJAVA KOJA IMA TEŽINU

TRIJUMFALNI POVRATAK KAPETANA! ODUŠEVLJENI ROKO SE ZBOG JEDNOG POTEZA POKLONIO NOVOM IZBORNIKU 'Najveće zasluge, ovo nije floskula, imaju Veljko i...'

AUTOR:
 • OBJAVLJENO:
 • 21.02.2020. u 21:39

 • Hrvatska muška košarkaška reprezentacija 72-56 (18-6, 23-14, 17-25, 14-11) pobjedom protiv Švedske u susretu 1. kola skupine D igranom u KC "Dražen Petrović" započela je svoj nastup u kvalifikacijama za EuroBasket 2021. godine koji će se održati u Gruziji, Češkoj, Italiji i Njemačkoj.

  Prošla je godina i pet mjeseci otkad je Roko Ukić u Istanbulu protiv Rusije posljednji put igrao za Hrvatsku. Do petka i utakmice protiv Švedske u Draženovu domu, koja je označila trijumfalni povratak kapetana...

  - Odigrali smo odličnu obranu, a to je bio jedini način za dobiti utakmicu nakon samo tri odrađena treninga - pričao je Roko nakon što se fotografirao s "pola dvorane".

  - Nemoguće je dobiti neku tečnost u tako kratkom vremenu. Mi smo znali što moramo činiti, cilj nam je bio ostvariti sigurnu pobjedu, izbjeći stres na kraju jer znamo kako su takve stvari završavale u prošlosti. Iskreno, u pripremi sam očekivao baš ovakvu utakmicu. Sad, jesu li oni mogli pogoditi koji šut više na početku, malo zakomplicirati stvari - jesu. Ali u našoj reprezentaciji ima materijala, nađe se tu talenta, atletizma, svega potrebnog za dobru košarku.

  Izbornik Veljko Mršić je pak puno rotirao.

  - Dobro je da nije vadio igrače zbog jedne ili dvije greške jer nama su svi potrebni. Pritom je važno sampouzdanje, koje je oduvijek najveći problem hrvatske košarke. A njega se može graditi samo na terenu.

   

   

  Kako Roko gleda na mentalnu čvrstoću ove reprezentacije na startu kvalifikacija za Eurobasket?

  - Najveće zasluge, i ovo nije floskula, imaju Veljko Mršić i njegov stožer. Zaista su napravili vrhunski posao u mentalnoj pripremi, rasteretili su igrače, izbjegli bilo kakvu nervozu.

  I za kraj, njegov osjećaj u najdražem dresu?

  - Meni je bilo super, baš sam uživao na terenu. Ništa nisam htio forsirati, odlučio sam da ću tražiti izmjenu svaki put kad osjetim i najmanji pad energije. Najvažnije je u cijeloj priči bilo podrediti se momčadi - zaključio je Roko Ukić.

  Iz drugih medija