Dejan Lovren
 Ronald Gorsic / CROPIX / CROPIX
REAKCIJA KOJA VRAĆA U ŽIVOT

​TUŽNA LICA VATRENIH: AKO OVAKO NASTAVIMO MOGLO BI DOĆI DO KATASTROFE Modrić komentirao poraz, a onda je iz svlačionice izašao senator i kazao istinu

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 24. ožujak 2019. 22:17

Nakon utakmice naravno da nije bilo lako Vatrenima. Smrknuta i tužna lica izlazila su iz svlačionice. Neki, zapravo, većina njih uopće nije stala ispred novinarskih mikrofona, jednostavno su prošli na drugu stranu i krenuli prema svom autobusu. Nismo baš navikli na takve poteze Vatrenih, ali očito poraz protiv Mađara pao im je iznimno teško i nije im bilo do razgovora. Naravno, nisu svi pobjegli od novinara i razgovora. Dejan Lovren koji se nakon 3,5 mjeseca vratio na travnjak i bio jedan od najboljih na njemu, hrabro je stao i kazao:

- Nije bilo onako kako smo očekivali i priželjkivali. U utakmicu smo ušli preopušteno. Kako smo igrali dobro je da smo postigli i taj jedan pogodak. Ali, Mađari su nam očitali lekciju što se tiče agresivnosti, oni su nas u tome pobijedili, a to je i razlog zašto smo izgubili.

Pričao je kako prvo poluvrijeme Hrvatska nije mogla adekvatno čuvati loptu.

- U tom dijelu prelagano smo loptu davali suparniku, izgubili smo ih dosta... Nažalost, u takvoj igri dogode se i greške. U drugom poluvremenu izgledali smo malo bolje, ali prekasno smo se probudili. Mi se uvijek sjetimo igrati kada primimo pogodak ili dva, ali to jednostavno nije dobro.

A onda je iskusni hrvatski stoper rekao nešto vrlo zanimljivo ali istinito.

- Trebamo se probuditi! Ne smijemo spavati onaj san sa SP-a, ovo je sasvim nova etapa, ne možemo živjeti na staroj slavi, svi skupa moramo se ponovno probuditi, dići na noge. Srećom, tek je početak kvalifikacija, idemo dalje, ima još dosta utakmica. Mislim da ćemo iz ovog poraza protiv Mađara sigurno nešto naučiti.

​Naravno, od novinara nije pobjegao kapetan Luka Modrić, on je uvijek maksimalni profesionalac i nikada neće izbjeći razgovor, bez obzira pobjeđivalo se ili gubilo.

- Nismo igrali dobro danas, to je jedina istina. Kvalifikacije su tek startale, ima još dosta utakmica. Više ne smijemo igrati na ovakav način, moramo biti bolji, jer kad se igra ovako onda dolaze i porazi.

​Dakle, vidjeli ste kako su naši iskusni senatori Dejan Lovren i Luka Modrić prokomentirali iznenađujući hrvatski poraz. Vrlo jasno su poručili da Hrvatska više ne smije izgledati onako kako na Groupama Areni, te da nitko pred Dalićevom vrstom neće skidati gaće samo zbog toga što smo doprvaci svijeta. Dapače, svi će protiv Hrvatske igrati s posebnim motivom, agresivno i borbeno kao jučer Mađari.

- Uredu, ne treba sada razbijati glavu nije se dogodilo ništa strašno, ali ako ovako nastavimo mogli bi loše proći u ovim kvalifikacijama i propustiti EP što bi bila katastrofa - zaključio je hrvatski kapetan.

Srećom, dok imamo ovakve senatore poput Modrića i Lovrena koji stvari ne zamataju u celofan, koji neće provlačiti demagošku i slatkorječivu priču, ima nada da će Hrvatska u sljedećim utakmicama izgledati bolje. Svi skupa sada se trebaju maksimalno koncentrirati za nastavak kvalifikacija, pokušati dohvatiti ono ozračje sa SP-a, u suprotnom neće biti dobro, ali nadamo se da će iskusniji dečki s izbornikom Dalićem uspjeti Vatrene vratiti na pravi put.

Pitali smo i Bornu Barišića, jednog od mlađih koji je također hrabro stao pred novinarske mikrofone ima li što novo oko njegove ozljede i što mu se zapravo dogodilo.

- Osjetio sam bol u zadnjoj loži, na pretragama ćemo vidjeti što se dogodilo. Osjetio sam bol, probao sam još malo ali na kraju nije išlo.

Rezultati by SofaScore

RASPORED UTAKMICA VATRENIH

1. kolo, 21. ožujka

Zagreb, 20.45 HRVATSKA - Azerbajdžan 2:1

Trnava, 20.45 Slovačka - Mađarska 2:0

2. kolo, 24. ožujka

Cardiff, 15.00 Wales - Slovačka 1:0

Budimpešta, 18.00 Mađarska - HRVATSKA 2:1

3. kolo, 8. lipnja

Osijek, 15.00 HRVATSKA - Wales

Baku, 18.00 Azerbajdžan - Mađarska

4. kolo, 11. lipnja

Baku, 18.00 Azerbajdžan - Slovačka

Budimpešta, 20.45 Mađarska - Wales

5. kolo, 6. rujna

Bratislava, 20.45 Slovačka - HRVATSKA

Cardiff, 20.45 Wales - Azerbajdžan

6. kolo, 9. rujna

Baku, 18.00 Azerbajdžan - HRVATSKA

Budimpešta, 20.45 Mađarska - Slovačka

7. kolo, 10. listopada

?, 20.45 HRVATSKA - Mađarska

Bratislava, 20.45 Slovačka - Wales

8. kolo, 13. listopada

Budimpešta, 18.00 Mađarska - Azerbajdžan

Cardiff, 20.45 Wales - HRVATSKA

9. kolo, 16. studenoga

Baku, 18.00 Azerbajdžan - Wales

?, 20.45 HRVATSKA - Slovačka

10. kolo, 19. studenoga

Bratislava, 20.45 Slovačka - Azerbajdžan

Cardiff, 20.45 Wales - Mađarska

Linker
19. travanj 2024 18:38