Poljud
 Ante Cizmic / CROPIX / CROPIX
MAKSIMIR ĆE SIGURNO DOBITI JEDNU

U HNS-U PORUČILI - UTAKMICE ĆE SE IGRATI DILJEM HRVATSKE 'Poljud? Grad Split i Hajduk su naši partneri, ali moramo sjesti za stol i dogovoriti se...'

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 03. prosinac 2018. 11:31

Nakon što je Hrvatska saznala protivnike u dodatnim kvalifikacijama za Euro 2020. godine ponovno se postavlja jedno pitanje - gdje će Hrvatska biti domaćin? Rano je za konačne odgovore, no kako razmišljaju u HNS-u, pitali smo Marijana Kustića, direktora za infrastrukturu i natjecanja.

- Kazali smo kako želimo da to bude širom države. Dakle, u Zagrebu, Rijeci, Osijeku, Splitu… U obzir dolaze svi gradovi čiji stadioni zadovoljavaju uvjete.

Zagreb je ugostio Španjolsku u Ligi nacija, Maksimir će zacijelo dobiti barem jedan dvoboj, no kako nema posebno atraktivne utakmice za koju bi se svi grabili, trebat će dobro odvagnuti. Koliko je vjerojatno da Hrvatska, sada srebrna Hrvatska, nakon dočeka na Rivi za medaljaše iz Rusije u 2019. ponovno igra u Splitu? To bi bilo prvi put od svastike u lipnju 2015. godine.

Zagreb, 220218.
Hotel Hilton, dvorana Oliva.
Konferencija za medije  Hrvatskog nogometnog  saveza sa Marijanom Kusticem.
Na fotografiji:  Marijan Kustic.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
CROPIX
Marijan Kustić

- Koliko je realno? Moramo sjesti za stol i dogovoriti se. Mi smo zainteresirani da Hrvatska bude domaćin u Splitu - rekao je Kustić, dodajući:

- Grad Split, Hajduk i Nogometni savez Splitsko-dalmatinske županije naši su partneri s kojima to treba dogovoriti. Utakmice će se sigurno igrati diljem Hrvatska, a kad je u pitanju Split, HNS nema ništa protiv da jedan od domaćina bude i Poljud. Naprotiv. Valja nam napraviti sve preduvjete da se napokon u Splitu odigra utakmica nacionalne vrste, sigurno i kvalitetno. HNS je otvoren za razgovor i želi da Hrvatska igra u Splitu. To je najbitnije naglasiti.

Kustića smo pitali i kako mu se čini skupina.

- Više sam nego zadovoljan. Sad moramo složiti dobru ekipu i napraviti pravu pripremu, to je u sportu uvijek nužno, ali skupina ne može biti bolja. Da smo je sami slagali, ne bismo takvu složili.

Linker
19. travanj 2024 11:40