REUTERS
ČVRSTO STOJE UZ IZBORNIKA

U HNS-U SE PREVIŠE NE ZABRINJAVAJU KADA JE PLASMAN U RUSIJU U PITANJU 'Čemu drama, odigrali smo jednu odličnu utakmicu, vjerujemo u Čačića i igrače'

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 07. rujan 2017. 11:32

Dan poslije ovakvih utakmica uvijek je teško dobiti neku službenu reakciju iz HNS-a, pogotovo kad počnu priče o smjeni izbornika, kad ima puno otvorenih pitanja. No, jučer se javio Damir Vrbanović, izvršni direktor Saveza i prenio nam stav asocijacije na temu svega onoga što se događalo zadnjih dana. Dakle, da utvrdimo gradivo, Ante Čačić je siguran na klupi, unatoč tome što je Hrvatska izgubila dvije od tri zadnje utakmice?

- Ma to uopće nije tema. Vidim kritike, vidim što se piše i priča, ali mi o tome nismo razgovarali. Odigrali smo u Turskoj jednu odličnu utakmicu, pogotovo u prvom poluvremenu, trebali ste vidjeti naše turske prijatelje kako su bili zahvalni što nisu primili gol. Na kraju su oni zabili, mi nismo. U četiri poluvremena protiv Turske, u više od tri smo bili bolji, pogodili tri ili četiri stative, a osvojili smo jedan bod. Takav je nogomet, nema nikakve drame - rekao je Vrbanović.

Ipak, situacija je ozbiljna, Luka Modrića kaže kako nedostaje naboja u reprezentaciji?

- Ma, ne znam što je misliom, koji je bio kontekst te izjave. Ali, vidjeli ste kako je on odigrao, dao je maksimum, svi su oni željeli pobjedu. Mandžukić je sa šavovima igrao, tko bu mu zamjerio da je rekao da ne može? A on hoće, daje sve od sebe. Sigurni smo da će svi u ove dvije utakmice biti prava vojska, pokazati kvalitetu na terenu i ostvariti cilj.

A što ako ne uspiju, koliki će to biti udarac za HNS i naš nogomet?

- Sigurno da ne bismo to voljeli i željeli, da ne bi bilo dobro. Ali, ne bi propao svijet, igrao bi se nogomet i dalje. Što bi tek trebali reći Nizozemci, recimo? No, vjerujem da ćemo se svi na kraju radovati - kaže Vrbanović.

Linker
25. travanj 2024 06:21