Foto: Boris Kovacev / CROPIX / CROPIX
PRVI KANDIDAT ZA KLUPU HRVATSKE

U HNS-U SU SPREMNI I NA NAJGORE: 'IMAMO PLAN B GLEDE IZBORNIKA, AKO ČAČIĆ NE DOBIJE FINSKU' Evo tko čeka kao 'zapeta puška' zapnu li Vatreni u Rijeci!

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 23. rujan 2017. 10:55

Ante Čačić već je najavio da će do samog kraja čekati Danijela Subašića, do okupljanja, možda i samih susreta. Iako liječnici i sada kažu da vratar Monaca neće moći na gol, izbornik ga je stavio na popis 24 imena za Finsku i Ukrajinu.

- Vidjet ćemo, sve ćete znati na vrijeme - diplomatski nam je jučer odgovorio Subašić, koji ima distorziju gležnja desne noge.

Lovre Kalinić i Dominik Livaković dovoljni su za poslove među vratnicama, zato Čačić nije ni imao potrebu aktivirati četvrto ime.

Bez četvorice

Znalo se da ne može računati na Kovačića, Ćorluku, Jedvaja i Pjacu, da za Svjetsko prvenstvo nema tajnih aduta u rukavu, da Mundial mora izboriti s kadrom na koji se oslanjao. Ipak, dodao je na listu Antonija Milića, negda mladog reprezentativca koji u Oostendeu djeluje kao stoper i lijevi branič.

Imperativ je maksimalan, a izrazito je intrigantna izjava Damira Vrbanovića, izvršnog direktora HNS-a, koji je na upit ima li HNS plan B po pitanju izbornika nakon Finske ako Vatreni ne dobiju kazao:

- Imamo, ozbiljni smo ljudi, sve su opcije na stolu, nitko ne dvoji da bi eventualan kiks bio neuspjeh za izbornika. Imamo plan B, život ide dalje, treba se suočiti s činjenicama ozbiljno i bez neke panike.

Vrbanović je tako potvrdio da će Čačić biti smijenjen ne plasira li se u Rusiju, no na napomenu da je pitanje bilo što će se zbiti već nakon Finske, prije Ukrajine, a ne nakon svega, konstatirao je:

- Mislio sam da vas zanima što će se na kraju dogoditi ako ne prođemo, ali imamo plan B i za poraz od Finske, radi se i razgovara puno o svemu.

Nedavno smo u SN-u pisali da Zlatko Dalić kao zapeta puška čeka svoj red za preuzimanje nacionalne vrste. Budući da je Vrbanović javno kazao da HNS već ima rješenje ako Čačić ne ispuni očekivanja, iako nije rekao o kome je riječ, Dalić se nameće kao to ime. Hoće li sa spakiranim koferima gledati dvoboj Hrvatska - Finska pa ne bude li pobjede, sljedeći dan uskočiti u avion za Kijev? Ništa nije nemoguće jer je HNS-u ovaj plasman pitanje života. A i Čačić je na sličan način dočekao pad Nike Kovača.

Jedan član Izvršnog odbora nam je kazao da su Čačića dugo rešetali pitanjima, da je i sam svjestan što će mu uslijediti ako ne izborimo Rusiju, ali da je nesudjelovanje na SP-u najveća “drama” za Savez jer ne dođe li novac od FIFA-e, morat će rezati plaće. A gdje su nastupi pionira, kadeta, razni programi...

Zanimljivo, kad smo nekoliko sati kasnije Vrbanoviću kazali koga vidimo kao taj plan B, napravio je korak unatrag:

- O tome ja ništa ne znam. Nema konkretnog plana B zasad. Mi smo ozbiljni ljudi, radimo maksimalno svoj posao i imamo čvrstu vjeru u uspjeh reprezentacije.

Linker
16. travanj 2024 23:33