SVJETSKI DOPRVACI U OMIŠU

VIDEO: VATRENI ODIGRALI UTAKMICU U DALMACIJI NAKON ČETIRI GODINE Perišić zabio svojima u prvoj akciji, novi reprezentativac upisao prvu asistenciju!

Hrvatska nogometa reprezentacija uveličala je proslavu 100. rođendana NK Omiš i u revijalnoj utakmici pobijedila slavljenika sa 5-0 (3-0) pred više od 5000 gledatelja na omiškom gradskom stadionu Anđelko Marušić Ferata, a vodeći pogodak za 'vatrene' postigao je Omišanin Ivan Perišić, glavni inicijator dolaska svjetskih doprvaka u grad na ušću Cetine.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 31. svibanj 2019. 14:16

NK OMIŠ - HRVATSKA 0:5 (Perišić 3', Brekalo 12', Modrić 39', Petković 58', 68')

NK OMIŠ: Škorić - Ribičić, Pivčević, Knezović, Lozić - Bilić, Vojnović - Vučemil, Jurčević, Imeri - Žilić; klupa: Baučić, Marušić, Kuvačić, Humačkić, Vojnović, Pirija, Zemunik, Bandov, Salamun, Munitić, Marčić, Kovačić

HRVATSKA: Livaković - Barišić, Ćaleta-Car, Vida, Jedvaj - Badelj, Brozović - Brekalo, Modrić, Perišić - Kramarić; klupa: L. Kalinić, Sluga, Pašalić, Petković, Bartolec, Melnjak, Benković, Caktaš, Škorić

Osim Perišića, golove za Hrvatsku postigli su Josip Brekalo (12) i Luka Modrić (39) u prvom poluvremenu te dvostruki strijelac Bruno Petković (58, 68) u drugom dijelu.

Uoči početka dvoboja omiški gradonačelnik Ivo Tomasović je Ivanu Perišiću uručio povelju počasnog građanina Omiša za sve što je učinio za grad u kojem je odrastao, a Perišić se svojim sugrađanima zahvalio na podršci koju su davali reprezentaciji tijekom prošlog ljeta na putu do svjetskog srebra.

Perišić je već u 3. minuti je na asistenciju Luke Modrića postigao prvi od pet golova hrvatske reprezentacije, a osim titule počasnog građanina Omiša, Perišiću je ukazana još jedna čast od suigrača, jer je na ovoj utakmici predvodio 'vatrene' u kapetanskoj ulozi sve do izlaska iz igre u 47. minuti.

Josip Brekalo je u 12. minuti solo akcijom izborio prostor i sa desetak metara svladao domaćeg čuvara mreže Škorića za 2-0, a u 39. minuti omiški vratar nije uspio zaustaviti udarac Luke Modrića.

U prvom dijelu su i Omišani imali nekoliko obećavajućih akcija, ali su ostali bez pogotka, ponešto zahvaljujući intervencijama Dominika Livakovića, a ponešto zahvaljujući svojoj nepreciznosti u završnici.

U 54. minuti kapetan Omiša Jure Žilić dobio je najveći pljesak. Ovacijama je ispraćen s terena u kojem se oprostio od igračke karijere, a kao poseban dar dobio je reprezentativni dres Ivana Perišića s potpisima svih hrvatskih reprezentativaca.

Nakon prvog poluvremena hrvatski izbornik Zlatko Dalić iz igre je povukao udarne snage, igrače koji će 8. lipnja u Osijeku morati iznijeti najveći teret u kvalifikacijskom dvoboju za Euro 2020. protiv Walesa.

Ukazanu priliku u drugih 40 minuta dvoboja (igrana su dva poluvremena od 40 minuta), najbolje je iskoristio napadač Dinama Bruno Petković, koji je golovima u 58. i 68. minuti postavio konačnih 5-0 za svjetske doprvake.

NK OMIŠ - HRVATSKA 0:5 (Perišić 3', Brekalo 12', Modrić 39', Petković 58', 68')

HRVATSKA: Livaković - Barišić, Ćaleta-Car, Vida, Jedvaj - Badelj, Brozović - Brekalo, Modrić, Perišić - Kramarić

NK OMIŠ: Škorić - Ribičić, Pivčević, Knezović, Lozić - Bilić, Vojnović - Vučemil, Jurčević, Imeri - Žilić

------------------------------------------------------

80' - Kraj utakmice u Omišu!

68' - GOOOL! Kakva golčina Brune Petkovića! Majstorski je opalio s nekih 17 metara, lijepo je naciljao i pogodio suprotne rašlje za 5:0!

63' - PONIŠTEN POGODAK! Petković je još jednom zatresao mrežu, ljevicom iz voleja, ali je sudac Strukan procijenio da je tu netko u međuvremenu igrao rukom.

58' - GOOOL! Dario Melnjak asistirao je u debitantskom nastupu za Vatrene, a Bruno Petković postigao prvijenac u kockastom dresu! Lijepo, ljevicom od vratnice...

52' - Nažalost, ne može proći bez jake kiše... Pljusak ometa vrhunsku atmosferu u Omišu, rastjerao je dio gledatelja s tribina. Izašao je Lovre Kalinić, mijenja ga Simon Sluga.

48' - Izašao je Ivan Perišić uz ovacije domaće publike, predao je kapetansku traku Lovri Kaliniću, a zamijenit će ga Damir Melnjak kojemu je ovo debi za reprezentaciju.

47' - Izvrsno igraju Omišani! Vučemil je zaprijetio nakon sjajne akcije, no Kalinić se na golu nije dao iznenaditi!

41' - Počelo je drugo poluvrijeme u Omišu.

KRAJ PRVOGA POLUVREMENA - Vatreni su dočekani u Omišu kako i dolikuje viceprvacima svijeta, atmosfera je na tribinama fantastična iako domaća momčad gubi 3:0. Golove su postigli Ivan Perišić, Josip Brekalo i kapetan reprezentacije Luka Modrić, a najvažnije je da se igra bez prekršaja tako da postoji minimalan rizik od ozljeda.

40' - Neće biti sudačke nadoknade i sudac Strukan šalje igrače na odmor.

39' - GOOOL! Fantastičan pogodak hrvatskog kapetana Luke Modrića! Solo-akcijom izborio se za udarac, ispremiješao je obranu domaćih i nakon driblinga silovito pucao po golu, a udarac je bio toliko jak da je prošao Škoriću ispod ruke!

36' - Kakva je ovo bila šansa za Omišane... Imeri je pobjegao obrani Vatrenih, pucao je po golu s vrha šesnaesterca, a udarac prolazi pokraj vratnice!

33' - Velika šansa za Vatrene! Kramarić je bio u mat-poziciji, prebacio je i vratara Škorića, a 17-godišnji Duje Lozić čisti loptu s gol-linije! Imat će Lozić što za prepričavati u ponedjeljak u školi...

28' - Već je prva promjena obavljena. Izašao je Livaković, a Dalić daje priliku domaćoj publici da pozdravi Lovru Kalinića, rođenog Splićanina.

20' - Krenuo je domaći napadač prema golu, pomoćni sudac označio je zaleđe, a publika je poluozbiljno poručila sucu da neće samo tako izaći sa stadiona... naravno, sve je popraćeno smijehom u izvrsnoj atmosferi.

- Službeni spiker objavio je rekordnu posjećenost omiškog stadiona - 5 364 gledatelja došlo je pogledati ovaj prijateljski dvoboj!

15' - I opet prijete Vatreni! Kapetan Luka Modrić pucao je s dvadesetak metara, a udarac prolazi vrlo blizu gola!

12' - GOOOL! Brekalo je izveo solo-akciju, oslobodio se čuvara i s desetak metara iskosa svladao domaćeg vratara udarcem u bliži kut!

10' - Sjajna šansa za Vatrene! Opet je probao Perišić, udarac je podsjetio na onaj iz finala Mundijala u Rusiji kada je zabio Francuzima, ali blokirala je to omiška obrana. Odbijanac je prihvatio Barišić i lijepo ciljao, no udarac odlazi preko grede.

4' - Uzvraćaju odmah i Omišani! 44-godišnji Žilić je opalio s dvadesetak metara, čuo se prolom uzdaha u publici, a lopta je fijuknula pored vratnice!

3' - GOOOL! Modrić je ubacio, i to ljevicom, s vrha šesnaesterca, a na drugoj vratnici loptu je dočekao - ni manje ni više nego - Ivan Perišić i lakoćom je pospremio u mrežu! Publika je pljeskom ispratila ovaj potez svog ljubimca...

1' - Počela je utakmica u Omišu!

------------------------------------------------------

14.55: Sjajna je atmosfera u Omišu, kiša je prestala iako jak vjetar i dalje puše. Glavni sudac je Duje Strukan iz Splita. Klapa je otpjevala hrvatsku himnu, izvršni direktor HNS-a Marijan Kustić uručio je prigodne poklone i susret može početi...

VIDEO: Jurica Radić

14.45: Igrači su već izašli na travnjak stadiona Anđelko Marušić Ferata.

14.30: Omiš je osvanuo sunčan, publika je već dva sata prije utakmice počela dolaziti na stadion, očekuje se fešta, domoljubne pjesme trešte s razglasa. Grad je okićen hrvatskim zastavama, ali i načičkan policijskim vozilima. Golem ih je broj, kao da je opsadno stanje, ali takva je bila sigurnosna procjena.

Kontrole na ulazima su rigorozne, pretresli su i novinare, na treningu dan ranije i djecu, danas svakoga tko je ušao.

Vatreni su izašli na teren sat i pol prije početka susreta predvođeni Lukom Modrićem i Ivanom Perišićem, kratko razgledali teren…

I onda se u 13.38 ponovno spustila kiša. Baš kad se počela podizati atmosfera. Prštala je, ne prejako, i stala oko 14.10. Vjetar je, prijeti... Svi se nadaju da neće nastaviti. HNS je pripremio uramljeni dres za Perišića, poklone domaćem klubu NK Omiš koji slavi stoti rođendan, nije svejedno kakvo će biti vrijeme, a definitivno je nestabilno.

VIDEO: Dražen Antolić

14.15: U Omišu se pojavio i bivši hajdukovac Mate Bilić s obitelji.

Jurica Radić

FOTO: Jurica Radić

14.00: Objavljeni su službeni sastavi.

13.30: Vatreni su stigli na stadion NK Omiša koji će danas biti napunjen do posljednjeg mjesta (5.000 gledatelja). Atmosfera je sjajna, napokon se ukazalo i sunce, igrači su izašli na teren, a kapetan Luka Modrić je najtraženiji.

VIDEO: Dražen Antolić

D. Antolić

D. Antolić

Linker
15. rujan 2024 02:02