REUTERS/Carlos Barria
NEKOLIKO RUSA POSEBNO CIJENI

VATRENI AS OTKRIO NESVAKIDAŠNJI DETALJ! RAZGOVARAO S TRENEROM, A ONDA JE SLUŠALICU U RUKE UZELA LEGENDA Ako ne svladate Ruse dobit ćeš raskid ugovora

JOSIP PIVARIĆ ZA SN Kandidat za startera s Rusima
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 05. srpanj 2018. 22:23

Josip Pivarić ušao je u igru s Danskom umjesto Ivana Strinića, sad je kandidat za startera protiv Rusije. Iako se i Strinić s pravom nada da će održati poziciju.

- Kad smo došli u Soči bio je pakao, raduje nas najava kišice…

Slegli su se dojmovi nakon Danske?

- Kad se okreneš, prvi je zaključak - dobro smo prošli. Ne znam tko je igrao tako dramatičnu utakmicu u karijeri, i da je toliko bitna. Ja sigurno nisam. Svaka ekipa koja napravi veliki rezultat odigra jednu takvu utakmicu, kad se okreneš za njom da možeš reći - mogli smo i ispasti. Tako i ja imam osjećaj, priželjkujem ustvari da ćemo se nakon finala vratiti mislima na Dansku i kazati: Isuse, još smo u osmini finala mogli ispasti.

Uskočio je na teren gotovo nezagrijan.

- Pokušavam uvijek biti spreman, no ovom prilikom sjedio sam na klupi, u jednom trenutku šef je rekao “zagrij se”. I za pet minuta “ajde unutra”. Najbitnije je da sam bio psihički spreman. Dok gledam utakmicu na klupi, imam osjećaj da sam se umorio kao da sam igrao utakmicu, možda još više.

JOSIP PIVARIĆ SPORTSRADAR

Je li vas ipak iznenadilo koliko ste se mučili s Danskom?

- Nije nas iznenadilo, gledali smo tri njihove utakmice, vidjelo se kolika je koncentracija kvalitete u njihovoj momčadi, plus što imaju fiziku i jaki su u prekidu. Nevjerojatno je kako bacaju aut.

Niste zabili penal, Englez Rashford je demonstrirao vrlo sličan prilazak lopti, samo desnom i u drugu stranu. I bio je točan.

- Inače tako pucam, ali skoro uvijek visoko. Međutim, išao sam, ajmo reći, na zihericu jer mi je prošlo kroz glavu da mi ne bi slučajno otišla preko. Normalno da nisam trebao tako, da sam trebao pucati kako to uvijek radim. A taj zalet je moj, stalno ga primjenjujem i zabijam. U finalu Kupa, dvaput s reprezentacijom u Kini… Puno lakše mi je gledati na to kad znam da smo prošli.

Jeste li pomislili kakvi će biti komentari?

- U tom času mi je bilo strašno, ali imao sam osjećaj da ćemo proći. Jednostavno sam bio siguran da nema može biti drugačije.

Zovu li vas vaši Ukrajinci iz kijevskog Dynama, s obzirom na odnos Ukrajine i Rusije?

- Baš sam razgovarao s trenerom Hackevičem i dok smo pričali uzeo je slušalicu pomoćni trener Oleg Lužnij, negdašnji igrač Arsenala, rekao mi je: “Piva, ako ne svladate Ruse dobit ćeš raskid ugovora.” Naravno da ne vjerujem u to, da sam to shvatio kao zafrkanciju.

Ako nastavimo u tom tonu - sad ste između prijetnje Lužnija i Lužnika. Na polufinalu.

- Daj Bože Lužniki.

Kako gledate na Rusiju?

- Bit će teška utakmica - počeo je pričati, a putnički avion nadletio je iznad nas, trening-centar je kraj zračne luke, jedno se vrijeme nismo čuli, da bi nastavio:

- Igrali su u više sustava, protiv domaćina uvijek je teško. Voljeli bismo da nam se otvori ranim golom, da ne stoje toliko nisko, da je onda sve na našoj strani, da rješavamo takve situacije. Probat ćemo se nametnuti i staviti ih u podređen položaj. Ne razmišljam da bi to bio za nas kraj SP-a.

Kandidat ste za nastup ne lijevom beku. Dugo niste igrali, ali u dobroj ste formi.

- Treniram, odrađujem, na raspolaganju sam. Od prvog dana sam kazao da sam jednako spreman igrati svaku utakmicu, kao i ni jednu minutu.

Koliko je SP zaintrigirali vaše Zelinčane?

- Postoje ljudi kojima je to stil života, koji ne propuštaju gotovo ni jedno gostovanje, kamoli da bi SP, a moram reći da se u Zelini itekako prati, da je podrška definitivno tu - konstatirao je na kraju Josip Pivarić.

Dzjuba je moćan

Cijenite li posebno neke ruske igrače?
- Kako ne, imaju puno kvalitetnih igrača. Desni branič Fernandes je jako opasan, i ne samo on. Ne znamo hoće li igrati Čerišev. Pa Dzjuba je moćan. Vezni red ima najviše pretrčanih kilometara na SP-u. Borbena su i radna ekipa koja će sve učiniti da uz bolje bolja uz potporu navijača.

Cilj nam je osvojiti


Kaže da očekuje fizički bolje izdanje nego s Danskom...
- Slažem se s Ćorlukom da je naš cilj osvojiti Svjetsko prvenstvo. Moramo to dokazati, trebali bismo pobijediti, ali ne dobivaju uvijek bolji. Na papiru je i Španjolska bila bolja od Rusije, pa su ispali. No, ja vjerujem da ćemo mi potvrditi prognoze. Generalno, naš je cilj da dođemo do kraja.

Linker
20. travanj 2024 08:55