Alex Grimm/Getty Images
JOŠ JEDNA SJAJNA PARTIJA

VATRENI AS PONOVNO ODUŠEVIO ŠPANJOLSKU, PA ODGOVORIO NA PITANJE KOJE MUČI CIJELU HRVATSKU Gledam Modrića svaki dan, stalno razgovaramo...

MATEO KOVAČIĆ Hrvatski reprezentativac pred novinarima nakon pljeska za igru u udarnoj postavi Real Madrida protiv Girone
Piše: Miho DobrašinObjavljeno: 20. ožujak 2018. 16:41

Hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić startao je u nedjelju u udarnoj postavi europskog prvaka Real Madrida protiv Girone, što mu je bila osma utakmica u posljednjih deset u kojoj je nastupio. Publika na Santiago Bernabeuu pljeskom je ispratila 23-godišnjeg igrača kada je u 71. minuti napustio travnjak pa prepustio mjesto Luki Modriću. Nakon što je izašao podno stadiona u Madridu rekao je novinarima kako se dobro osjeća te da sada razmišlja o dvobojima za Hrvatsku protiv Perua i Meksika?

- Očekujem dobre utakmice, dobru igru hrvatske reprezentacije i da se kvalitetno pripremimo za Svjetsko prvenstvo. Veselim se što ćemo se okupiti i družiti se. Nadam da ćemo jako dobro odigrati obje utakmice.

I pobijediti u obje?

- Naravno! To je uvijek tako.

Kako je vaš prijatelj Luka Modrić, kako se psihički osjeća nakon što je optužen u Hrvatskoj za lažno svjedočenje na sudu?

- Luka je jako dobro. To se vidi na terenu, bio je ozlijeđen, no sada je dobro. Ja ga gledam svaki dan, svaki dan razgovaramo, i on je doista dobro. Nije zabrinut.

Reuters

Trener mi vjeruje

Marca je prije deset dana objavila na naslovnici Hajdukova vratara Karla Leticu, napomenuvši kako je Real Madrid zainteresiran za njega. Poznajete li ga? Jeste li razgovarali s njim?

- Ne poznajem ga dobro jer je on jako mlad vratar. Nisam vidio puno njegovih utakmica no (u Hrvatskoj) svi govore dobro o njemu, da je dobar vratar, pa je sigurno velika budućnost pred njim. Ako svi govore dobro o njemu, naravno da može biti mladi vratar koji bi nam mogao pomoći.

U nedjelju ste sa 6:3 pobijedili sedmoplasiranu Gironu. Kako ste na terenu vidjeli taj trijumf?

- Bila je to dobra utakmica s puno golova. Ušli smo dobro u taj susret. Međutim, tri puta smo pogriješili pa primili golove. No barem smo puno zabijali pa na kraju pobijedili.

Tri pogotka ste primili iz prekida. Je li razlog izostanak koncentracije? Što se dogodilo?

- Ne znam, treba vidjeti te pogotke no na tom aspektu radimo i trebamo nastaviti raditi. Primiti tri gola iz kornera nije normalno.

Startali ste u udarnoj postavi, baš kao i u Parizu protiv PSG-a gdje ste potvrdili prolazak u četvrtfinale Lige prvaka.

- Trener mi vjeruje, kao i ostalim igračima. Ja samo moram nastaviti puno raditi. Svaki dan treniram kako bih bio bolji, to je moj put.

Kako se osjećate sada? Ozljeda vas je bila udaljila s terena neko vrijeme.

- Osjećam se dobro, s više ritma nego ranije. Bio sam ozlijeđen tri i pol mjeseca. Nisam se vratio onako kao što sam htio no to je normalno, takav je nogomet. Kada se ozlijediš nije se jednostavno vratiti. Hvatao sam ritam, ali sada se osjećam doista dobro, 100 posto sam spreman i sretan.

Jedna od prvih utakmica nakon ozljede bio je dvoboj s Barcelonom u Madridu. Ostalo je upamćeno čuvanje Messija dok je Rakitić po sredini krenuo s loptom nakon čega je uslijedio njihov gol za 1:0. Jesu li vam smetale kritike nakon tog El Clasica? Smatrate li ih nepravednima?

- Ne, nije mi to smetalo. Kritike su dio nogometa, to je nešto uobičajeno. Bio je to potez u kojem sam pogriješio ja i čitava ekipa. I ništa… To je tako. Ponekad se griješi. Od te utakmice naporno radim, želim biti što bolji, a sada se jako dobro osjećam.

Ronaldo u posljednje vrijeme puno zabija, što je potvrdio s četiri pogotka Gironi. On ima 22 gola u prvenstvu, a vodeći Messi 25. Biste li se kladili na Ronalda da će u preostalih devet kola prestići Messija i biti najbolji strijelac španjolskog prvenstva?

Osobna stvar igrača

- Ne smatram to bitnim jer smo mi momčad. Najvažnije je da Real Madrid igra dobro, zabija puno i pobjeđuje. Nije važno tko je najbolji strijelac. No, da, Ronaldo zabija puno pa će na kraju sigurno to postići.

Ronaldo zabija puno no zarađuje manje od Neymara. Je li to normalno, zabrinjavajuće?

- Ne znam. Zabrinut sam jedino onime koliko ja zarađujem (smijeh), a ne koliko drugi. To je osobna stvar svakog igrača.

Linker
18. travanj 2024 06:23