Foto: Damir Krajac / CROPIX
SENZACIJA IZ MAKSIMIRA

VATRENI DOBIJAJU NOVOG EDUARDA Dani Olmo želi igrati za Hrvatsku! Iz Dinama poručuju: 'Sve ćemo učiniti da dobije hrvatsko državljanstvo!'

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 08. prosinac 2017. 18:35

Iz Maksimira je jučer sletjela ekskluzivna i senzacionalna vijest! Donio ju je Dinamov direktor Tomislav Svetina.

- Sve ćemo pokušati da Dani Olmo dobije hrvatsko državljanstvo! Već su poduzete neke predradnje.

Priča se zakuhala ovih dana, naravno, u dogovoru s mladim Španjolcem i njegovim roditeljima. Olmo želi postati hrvatski državljanin i tako si otvoriti mogućnost igranja za hrvatsku reprezentaciju. Ove sezone Dani je predvodnik Dinama, uz Soudanija najbolji igrač te vodi u izboru SN-a za najboljeg igrača HNL-a, u trci je za Žutom majicom. Iza Soudanija, s Henriquezom i Hodžićem dijeli drugo mjesto na ljestvici Dinamovih strijelaca s četiri postignuta pogotka.

Riječ je o jednom od perspektivnijih mladih europskih igrača, tako da bi Olmovo stjecanje hrvatskog državljanstva moglo ispasti sjajno za naš reprezentativni nogomet, Vatreni bi mogli dobiti igrača za budućnost. Olmo bi tako mogao postati - novi Eduardo.

Bivši kapetan kadeta Barcelone i španjolske U-17 vrster pred kraj prijelaznog roka ove godine, krajem kolovoza, u dogovoru s Dinamom odbio je ponudu Arsenala i, ponovno - Barce! Njemu bliski ljudi kazali su nam da je na sjajne ponude reagirao rekavši da još nije spreman za odlazak iz Dinama, da želi igrati i nametnuti se u modrom klubu.

Ne žuri iz Dinama

Što je rekao, to je i napravio; ove polusezone, jednostavno, blista. Naravno, ima Olmo opet ponude i za predstojeći, zimski prijelazni rok, ali njemu je i dalje primaran ostanak u plavom domu, što će nam potvrditi i njegov zastupnik Andy Barra, koji ga je i doveo u Maksimir.

- Dani želi graditi karijeru u Dinamu, njemu se nikamo ne žuri.

Da vas podsjetimo, Olmo je u Dinamo došao kao kapetan Barcelone i U-17 španjolske reprezentacije, što je tada bio senzacionalan transfer. Barca je jako požalila što ga je pustila, već ga je triput pokušavala vratiti. Prvi put u srpnju 2014. godine, kad je već potpisao trogodišnji ugovor s Modrima. Katalonci su radili velike probleme Dinamu s registracijom Olma, sve ne bi li stvorili pritisak, ne bi li pronašli način kako da ga vrate na Camp Nou odnosno u La Masiju. Da su se u Barci grizli jer su pustili Olma, najbolje je potvrdio dolazak Julija Alberta u Zagreb. Kapetan Barcelone bio je tih dana u hrvatskoj metropoli ne bi li izvidio šanse za njegov povratak.

- Barcelona je napravila veliku, neoprostivu pogrešku pustivši ga u Dinamo. Htjeli bismo ga vratiti kući, spremni smo mnogo platiti - kazao je tada Alberto.

Dobila je Barca tada “košaricu”, pa onda još jednom, a prošlog ljeta i treći put! Dinamo je na Olmu odlučio graditi svoju budućnost, uostalom, Dani je ove godine potpisao novi četverogodišnji ugovor!

Nije uvijek bio zadovoljan tretmanom koji je imao u klubu. Najviše je zamjerio bivšem treneru Petevu, koji mu nije dao ni minute u prošlosezonskom nastupu Modrih u Ligi prvaka, a Olmo se želio predstaviti španjolskim ljubiteljima nogometa. Tada je čak razmišljao o povratku u Barcu, ali vrlo kratko.

Odmah do Soudanija

Ove je sezone, kako vidimo, postao prva zvijezda Dinama uz Mr Derbyja. O kakvom je karakteru riječ, neka opiše i ova crtica: nakon što je u kvalifikacijskoj utakmici Lige prvaka protiv norveškog Oddsa na gostovanju u kratkom vremenu zaradio dva žuta kartona, odmah se nakon utakmice ispričao treneru Mariju Cvitanoviću i suigračima.

- Oprostite, jako mi je žao što sam vas ostavio na cjedilu, želio sam dati sve od sebe pa sam - izgorio.

Jasno je da su mu svi oprostili, trener mu je dao priliku na derbiju s Hajdukom, a upravo je njegov pogodak 2:1 riješio je El Croatico. Nakon toga je protiv Rijeke na Rujevici opet bio među najboljima, a takav je i ostao do danas.

Hoće li Hrvatska dobiti novog Eduarda? Vjerujemo da neće biti problema s dobivanjem hrvatskog državljanstva za Danija Olma. Bila bi to zaista sjajna priča.

Linker
19. travanj 2024 05:49