Valentyn Ogirenko / REUTERS
EKSKLUZIVNO ZA SN

VATRENI KOJEG JE NOVI IZBORNIK PRVOG PRESELIO NA KLUPU 'Ne plašim se svog statusa! Je li mi žao Čačića? Joj, Bože dragi...'

JOSIP PIVARIĆ ZA SN Hrvatski reprezentativac u kijevskom Dynamu o utakmicama kvalifikacija, svojem statusu kod novog izbornika i mogućem protivniku u doigravanju
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 13. listopad 2017. 13:17

Kako su Ukrajinci doživjeli poraz od Hrvatske? Jesu li u šoku? Što ukrajinski reprezentativci iz kijevskog Dynama koji su igrali protiv Vatrenih, Hačeridi, Garmaš, Besjedin i Sidorčuk govore klupskim kolegama, Josipu Pivariću i Domagoju Vidi?

Sve to pitamo našeg reprezentativca Pivarića...

- Pa, onako iskreno, nisam baš kod njih vidio ili osjetio neku tugu i gorčinu. Takav je barem moj dojam - veli nam Pivarić.

Priča da je sve zapravo dosta normalno općenito u ukrajinskom nogometu, a posebno kod njega u klubu koji se priprema za nedjeljni okršaj u prvenstvu na gostovanju kod Čornomoreca.

- Mišljenja sam da oni nisu nešto posebno niti očekivali, bez obzira na bučne najave. Naravno, htjeli su oni svim srcem dobiti Hrvatsku, ali osjećali su veliki, ogroman respekt, znali su protiv koga igraju. Složili su se da su igrali protiv kvalitetnije reprezentacije, zato im je poraz i lakše pao. Jedino što ih sve skupa čudi je činjenica da se nismo izravno plasirali na Svjetsko prvenstvo u Rusiji. Bili su svjesni naše snage. Jasno, nadali su se da mogu nešto napraviti na svom prepunom stadionu, uz fanatičnu podršku.

Josip Pivarić je dolaskom Zlatka Dalića ispao iz udarnih jedanaest nacionalne vrste. Kako je doživio promjenu statusa?

- Lijepo sam popričao s našim izbornikom Dalićem. Izbornik mi je rekao svoje mišljenje. Poštujem to mišljenje. To je to...

Srdjan Vrancic / CROPIX
CROPIX

Što vam je kazao u razgovoru? Ipak je na vaše mjesto stavio Šimu Vrsaljka koji nije lijevi, već desni bek?

- Rekao mi je da želi postaviti defenzivniju zadnju liniju, da desni bok želi zatvoriti jednim stoperom, a na moje mjesto postaviti Vrsaljka. Pričao mi je kako ne želi da mu bekovi idu ‘gore’, zato jer je držao da su Ukrajinci na krilima najjači, s obzirom na kvalitete Jarmolenka i Konopljanke. Sve sam jasno normalno prihvatio. S tim da je na kraju bilo dobro što je Jarmolenko igrao špicu, što mu ne leži onako kao kad igra na boku.

Je li vas ipak pogodilo što se bili izostavljeni iz prve momčadi za tu krucijalnu utakmicu?

- Nema me zašto pogoditi... Pa to je reprezentacija Hrvatske! Svaki igrač, kad je nacionalna vrsta u pitanju, svoj ego mora ostaviti postrani. Uvijek treba poštivati ideju izbornika. Ja sam uvijek poštivao, tijekom cijele svoje karijere, ideje i vizije trenera. A kako onda ne bih u reprezentaciji?

Ipak, plašite li se možda za svoj status u budućnosti, mislite li da ste izgubili mjesto u momčadi?

- Nemam se što plašiti. Radim svoj posao, izbornik bira. Ako svojim profilom odgovaram mišljenju izbornika, onda sam tu, ako ne, onda nisam. Nema tu baš puno neke filozofije.

Pivarića se uvijek vezivali uz bivšeg izbornika Antu Čačića. Koliko mu je žao što je Čačić ostao bez izborničke funkcije?

- Joj, Bože dragi... To je jednostavno tako u nogometu. Svaki trener, pa tako i izbornik ovisi isključivo o rezultatima. Naši rezultati na posljednjim utakmicama nisu bili dobri. Ima sto razloga zašto je bilo tako... U Savezu su odlučili smijeniti izbornika Čačića, to je jednostavno tako.

OPŠIRNIJE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU SN-a!

Linker
16. travanj 2024 08:32